North Video – Zorro

Plány North Videa se sice pružně mění rychleji, než stačíme sledovat, ale v pátek 17. prosince 2010 jsem se opravdu dočkali Alaina Delona v hlavní roli filmu Zorro za 69,- Kč.

Bezesporu nejzdařilejší zpracování legendárního příběhu o Zorrovi s charismatickým Alainem Delonem v hlavní roli!

Pomsta, spravedlnost, romantika, láska a především kord, černý plášť a maska – to je Zorro, osamělý mstitel, který neváhá nasadit život za bezbranné!

Na vlastní oči viděl vynikající šermíř Diego vraždu svého přítele Miguela, mladého šlechtice, který se měl stát místo svého zemřelého strýce guvernérem Nové Andalusie, španělské kolonie v Mexiku. Setkali se v přístavu Puerto la Cruz, když Miguel cestoval na své nové působiště. Krátce poté, co se oba přátelé rozejdou, je Miguel přepaden několika ozbrojenci. Diego mu sice přispěchá na pomoc a násilníky přemůže, je však již pozdě. Miguel je smrtelně raněn. Jeden z ozbrojenců vyzradí Diegovi, že za vším stojí bezohledný plukovník Huerta, který má na úřad guvernéra spadeno a v cestě mu nestojí už téměř nic…

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Do provincie přesto přijíždí nový guvernér. Diego přísahal svému umírajícímu příteli, že jej pomstí a Miguel jej požádal, aby místo něho do úřadu nastoupil. Zástupce místních vojáků plukovník Huerta ho hned po příchodu požádá o převedení většiny pravomocí na svou osobu. Na první pohled nerozhodný a bojácný Diego souhlasí a zdá se, že Huertovu zvůli nikdo nemůže zastavit.

Obrazovka z DVD 

Když však vojáci jednoho dne na tržišti chtějí zbičovat nevinného mnicha, objevuje se tajemný maskovaný Zorro. Muž v černém plášti a masce i nadále kazí Huertovy plány, až se samozvaný vládce začne zabývat myšlenkou, zda Diego není mužem dvou tváří.

Mezi 60 a 70 procenty: Mírně odlehčené zpracování veleslavné legendy s perfektním Delonem.

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Komedie / Western

Země původu: Itálie / Francie

Rok vzniku: 1975

Délka: 113 minut

Původní název: Zorro

Světová premiéra: 6. března 1975 – Itálie

Režie: Duccio Tessari

Scénář: Giorgio Arlorio

Produkce: Luciano Martino

Hudba: Guido De Angelis, Maurizio De Angelis

Kamera: Giulio Albonico

Střih: Mario Morra

Kostýmy: Luciano Sagoni

Kostýmy: Jenny Gering, Ellen Mirojnick

Společnost: Mondial Televisione Film / Les Productions Artistes Associés

Hrají: Alain Delon (Don Diego, nepravý Miguel de la Serna / El Zorro), Ottavia Piccolo (komtesa Ortensia Pulidoová), Enzo Cerusico (Joaquín, sluha Dona Diegy), Moustache (seržant Garcia), Giacomo Rossi-Stuart (Fritz von Merkel), Giampiero Albertini (bratr Francisco), Marino Masé (Miguel de la Serna), Raika Juri (seňora de la Sernaová), Adriana Asti (teta Carmen), Stanley Baker (plukovník Huerta), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 podle obalu italsky, ve skutečnosti španělsky, 2.0 česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (1,85:1 letterbox)

Bonus: upoutávky na začátku disku, Pro děti, Dále nabízíme