Filmexport Home Video – Egypt 1: Nové objevy, pradávné záhady

Po opakovacích tematických balících přichází Filmexport Home Video ve středu 22. prosince 2010 s premiérovými dokumenty Egypt 1: Nové objevy, pradávné záhady, digipack za 99,- Kč.

Dle zahraničních zdrojů by mělo jít celkem o 8 půlhodinových dílů + 4 díly v délce cca 50 minut, na 2. DVD však dva z delších dílů chybí.

S věhlasným egyptologem Dr. Zahim Hawassem se vydáme na neuvěřitelný výlet na dosud nikým nespatřená místa vykopávek z období starověkého Egypta. Pouze pro naše zraky budou otevřeny starověké hrobky, abychom odhalili dávná tajemství starobylé egyptské civilizace. Dokument nabízí dosud neviděné záběry nejnovějších nálezů, které jsou klíčem k rozluštění pradávných egyptských záhad, to vše v dokonalém HD rozlišení.

1. díl: GÍZA, ZTRACENÉ MĚSTO STAVITELŮ PYRAMID (THE LOST CITY OF PYRAMID BUILDERS)

2. díl: EGYPT: ZTRACENÉ HROBKY Z THÉB (THE LOST TOMBS OF THEBES)

Objevte s námi, kdo byli stavitelé podivuhodných pyramid v Gíze a jaká tajemství tyto impozantní stavby ukrývají ve svých útrobách. Vydejte se s námi na jedinečnou expedici, která vás zavede do bludiště soukromých hrobek ukrytých na úpatí hor. Poznejte skutečný odkaz faraónů.

3. díl: EGYPT: TAJEMSTVÍ ÚDOLÍ KRÁLŮ (SECRETS IN THE VALLEY OF THE KINGS)

4. díl: EGYPT: SKRYTÁ TAJEMSTVÍ KÁHIRSKÉHO MUZEA (THE HIDDEN TREASURES OF CAIRO MUSEUM)

Vydejte se s námi do Údolí králů, abyste na vlastní kůži prožili okamžiky, kdy byla objevena Tutanchamonova hrobka, spatřili nejnovější objevy mumie královny Hatšepsut a hrobky KV63. Pojďte si s námi prohlédnout neznámé sklepní prostory slavného muzea v Káhiře, kde spatříte mnoho zapomenutých egyptských pokladů, sarkofágů i mumií, na něž po desetiletí sedá prach.

Zahraniční texty jsou poněkud zvláštní – upozorňují, že nejde o žádný kouzelný dokument o tajemstvích Egypta, ale o pohled očima jedné z nejkontroverznějších postav světa archeologie. Zahi Hawass je hlavou Egyptské nejvyšší rady pro památky Egypta, je vášnivý a teatrální – a skutečně věří tomu, že on je jediný, kdo může vysvětlit záhady Egypta. Průzkum památek vidí jako závod s časem, protože je hluboce znepokojen způsobem, jakým se s národními artefakty nakládá…

Žánr: Dokument

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 2008

Délka: 121 minut

Původní název: Egypt: New Discoveries, Ancient Mysteries

Režie: Zahi Hawass

Scénář: Cristina Meda, Anna Ferrari

Společnost: Geografico DeAgostini

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný