Europe Production – Princezna Fantaghiro 4: Jeskyně Zlaté růže IV (7. DVD)

Původní plány na vydání kompletu ještě v roce 2010 nebylo z technických důvodů možné dodržet, vydavatelství Europe Production proto pokračuje v novém roce a v úterý 4. ledna 2011 by mělo být k dispozici další pokračování televizní pohádkové ságy Princezna Fantaghiro 7 – Jeskyně Zlaté růže opět za 79,- Kč.

Smrtonosný černý mrak cestuje přes území, přináší smrt a destrukci kamkoliv, kde se objeví. Fantaghiro pomáhá lidem svého království utéci do bezpečí, když tu narazí na mladého prince Parsela. Parsel pronásleduje černý mrak, protože vzal jeho zámek, a tak se ho snaží najít a dostat ho zpět. Když se objeví černý mrak nad zámkem Fantaghiro, zmizí také.

 

Fantaghiro se připojí k Parselovi v putování za stvořitelem černého mračna. Společně doputují do království Tohora, kde objeví Tarabase, který je zde uvězněn za stvoření černého mračna. Fantaghiro ví, že se dávno zřekl temných sil, a tak mu pomůže utéci. Tarabas, Parsel a princezna Angelica, která se do Tarabase zamilovala, opouštějí království, aby vystopovali černý mrak.

 

Během cesty zjistí, že ho vytvořil silný temný kouzelník Darken. Mezitím se Černá královna snaží obnovit své magické síly, které zeslábly poté, co pomohla princezně Fantaghiro. Rozhodne se tak oživit čarodějku Xellesii, aby dohromady našly Tarabase a zabránily mu v objevení skutečného původce černého mračna.

 

Princezně Fantaghiro a její skupině se podařilo vystopovat černý mrak až ke království pod spící sopkou. V království potkávají znetvořeného muže jménem Fiodor, který jim sdělí, že celému království vládne právě Darken. Když dorazí k Darkenovu trůnu, vystoupí Darken z Parselova těla, ve kterém se skrýval od samého začátku. Darken chce za každou cenu přinutit Tarabase, aby se stal znovu zlým a krutým. Aby ho donutil k nenávisti, zabije ženu, kterou miluje – princeznu Fantaghiro.

Žánr: Pohádka / Romantický

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1994

Délka: 90 minut

Původní název: Fantaghirò 4 / Cave of the Golden Rose IV

Světová premiéra: 19. prosince 1994 – Itálie

Režie: Lamberto Bava

Scénář: Gianni Romoli

Produkce: Lamberto Bava, Andrea Piazzesi

Hudba: Amedeo Minghi

Kamera: Romano Albani

Střih: Piero Bozza

Kostýmy: Rosanna Andreoni

Společnost: Reteitalia

Natáčeno: Československo / Thajsko

Hrají: Alessandra Martines (princezna Fantaghiro), Nicholas Rogers (Tarabas), Horst Buchholz (Darken), Ursula Andress (Xellesia), Brigitte Nielsen (Černá čarodějka), Marc de Jonge (Tohor), Riccardo Serventi Longhi (Fiodor), Agathe de La Fontaine (Angelica), Gaia Bulferi Bulferetti (Parsel), Oreste Guidi (Rufus), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 1.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: Fotogalerie