Filmexport Home Video – Andula vyhrála

Loňská strategie vydavatelství Filmexport Home Video zjevně jaksi nevyšla. Reedičních neprodaných a neprodejných trojbalení se u nás válí plné regály v Albertu, o filmech V+W jsme nedávno diskutovali, že se jich prodalo bídně málo a tak se nám FEX vrací ve svém obvyklém dřívějším pátečním termínu. Konkrétně 7. ledna 2011 se dočkáme dalšího pamětnického filmu Andula vyhrála. Na pulty dorazí digipack za 99,- Kč. 50 krásných děvčat dobývá srdce jediného muže, aby nakonec nejskromnější Andula vyhrála.

Hlavní postavou zručné a svižné komedie je bohatý starý mládenec Pavel Haken, který s pomocí rozmanitých úskoků, lstí a věrného komorníka Václava prchá před pozorností vdavekchtivých dívek a žen. Ty se scházejí v dámském společenském klubu. V tamním bufetu pomáhá své tetě prostořeká Andula, dcera chudého taxikáře.

Haken touží po klidu a nechá si proto postavit víkendovou vilku na samotě daleko v lesích. Ani tady však nenajde vytoužený klid. Z krátkého ticha, které nastalo po odjezdu jeho matky, jej vyruší obyvatelky stanového tábora. Dívky z klubu využily nabídky jeho matky a utábořily se na jejich pozemku.

V táborové kuchyni vypomáhá i prostořeká Andula. Když si jde brzy ráno zaplavat, setká se s Hakenem. Nekonvenční setkání oba zaujme. Pavlovo nadbíhání Andule způsobí rozruch mezi dívkami. Mladý muž ji navštíví i v táboře a po jeho odchodu uražené slečny, nahněvané jeho nedobytností, nabídnou Andule finančně výhodnou sázku, že ani ona Hakena nezíská.

 

K všeobecnému překvapení se mezi Andulou a Hakenem rozvine láskyplný vztah, který vyvrcholí svatbou. Jejich šťastný novomanželský život však skončí, když pomstychtivé dívky Hakena informují o sázce.

Andulu, která Hakena opravdu miluje, manželovy výtky raní a proto odejde. Vrací se do bytu svého táty, kde si najme krámek a z vyhraných peněz si vybuduje parfumerii. Po čase ji navštíví Hakenova matka a zjistí, že se podnikavá snacha stala majitelkou prosperujícího obchodu s voňavkami a matkou dvojčat – jejích vnuků. Dojatá posílá Hakena za Andulou a dvojice se nad kočárkem svých synů smiřuje.

Zadní strana obalu  

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1938

Délka: 84 minut

Premiéra v kinech: 2. prosince 1938

Režie: Miroslav Cikán

Asistent režie: Antonín Kubový

Scénář: Olga Scheinpflugová

Scénář: Josef Neuberg, Jaroslav Mottl

Produkce: Jan Sinnreich

Hudba: Jiří Fiala, Jára Beneš

Kamera: Ferdinand Pečenka, Karel Degl

Střih: Antonín Zelenka

Architekt: Štěpán Kopecký

Zvuk: František Šindelář, Josef Zora

Společnost: Moldavia

Hrají: Věra Ferbasová (Andula Mráčková), Hugo Haas (továrník Pavel Haken), Růžena Šlemrová (paní Hakenová, Pavlova matka), Václav Trégl (sluha u Hakenů Václav), Saša Rašilov (taxikář Mráček, otec Anduly), Stanislav Neumann (Tonda, bratr Anduly), Milada Smolíková (kuchařka Kristýnka, teta Anduly), Anna Steimarová (ředitelka ženského klubu T.O.Ž.K.), Fanda Mrázek (tramp), Gustav Hilmar (ředitel Richard Kalous), Marie Grossová (Kalousova žena), Eva Prchlíková (Gisela, dcera Kalousových), Vlasta Hrubá (Sylvie Šímová), Milada Gampeová (Sylviina matka), Dagmar Vondrová (přítelkyně Sylvie), Milena Velíšková (přítelkyně Sylvie), Procházková (přítelkyně Sylvie), Bolek Prchal (taxikář), Jan W. Speerger (taxikář), Elsa Vetešníková (Mráčkova sousedka), Ladislav Janeček (tramp), Leopold Horešovský (listonoš), Dora Martinová (komorná), Miloš Šubrt, Vlasta Kasalická (miminko-dvojče), Jitka Kasalická (miminko-dvojče)

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný