Filmexport Home Video – Satan: Vládce temnot

Filmexport Home Video chrlí dokumenty jeden za druhým (a přiznám se, že už je ani na pultech nepotkávám), z kanálu History je to tentokrát v pondělí 31. ledna 2010 další z nich Satan: Vládce temnot, digipack za 99,- Kč.

Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi. Krátce poté byl nucen stvořit i peklo jako domov padlých andělů, kteří si dovolili protivit se Mu. Tím andělem byl Lucifer, nositel světla. Brzy se ale stal známým pod hrozivějším jménem – Satan, ďábel. On je tou noční můrou, která nás navštěvuje v nejtemnějších hodinách, fantomem, který nás volá uprostřed noci. Od počátku vesmíru až dodnes, Satan se toulá po zemi s cílem zničit člověka. Kde je světlo, Satan přináší temnotu. Kde je mír, rozpoutá válku. Kde nalezne lásku, přivede nenávist. Aby nás oklamal, používá mnoho forem. V jeho nejdémoničtější roli je ale Satan ochráncem temnot, zla, které se skrývá za rohem, hluboko v našich duších. Budeme vyprávět příběh o stvoření zla, které pronásleduje lidstvo od počátku časů.

Ne že bych se chtěl pouštět do učených disputací, ale jak může být všemohoucí donucen?

Ze všeho nejspíš jde o další epizodu cyklu Biography, z něhož jsme se již potkali s největším detektivem všech dob, tentokrát jde o epizodu 856 z 1050 evidovaných na imdb.com.

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Původní název: Satan: Prince of Darkness

Délka: 45 minut (stejnojmenný dokument má v zahraničí na DVD udávánu délku 141 minut + bonusy, těžko soudit, zda jde o tentýž)

Námět: Agnes Nixon

Scénář: Phyllis Cannon, Tom Jennings

Produkce: Laura Aka, Tracey Benger, CarolAnne Dolan, Thomas Fuchs, Joyce Goldstein, Tom Jennings, Susan Lutz, Bram Roos, Molly Ryan, Cynthia Wade

Hudba: Stephen C. Marston

Střih: Matt Stevenson

Společnost: A&E Television Networks / Film-Roos

Hrají: Stevan Davies, Andrew Delbanco, Carole Fontaine, Don Morrow (vypravěč), Jeffrey Burton Russell

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3

Bonus: žádný