Hollywood Classic Entertainment – Po stopách předků 2

Hollywood Classic Entertainment s podporou týdeníku Reflex připravil v digipackové edici na čtvrtek 10. února 2011 za 99,- Kč pokračování dokumentu BBC Po stopách předků 2. Následujte stopy našich předků.

Když se Homo sapiens vydal z Afriky na cestu k zalidnění celého světa, nebyl jediným lidským druhem na planetě. Byl však jediným, který dokázal přežít. Proč? A jak se jsme se změnili v průběhu největší výpravy, než jsme se stali lidmi dnešního typu?

Fascinující série z dílny BBC odpoví na tyto i další otázky.

Výběr kapitol dílu Evropa

4. Evropa (epizoda 3: Europe) – 24. května 2009

Evropa

Případný komentář, což?

Z Afriky se dostali lidé až do srdce Evropy a během této cesty se udála jedinečná změna, při které se jejich kůže stala bílou. Raným lovcům a sběračům se také podařilo přežít v tvrdém klimatu poslední ledové doby a pokořit i drsné neandrtálce, kteří obývali Evropu už dříve.

Výběr kapitol dílu Amerika

5. Amerika (epizoda 5: The Americas) – 14. června 2009

Amerika

Amerika

Dosažení Ameriky představovalo pro lidi riskantní cestu, kterou podstoupili, aby zdolali obrovské vzdálenosti a ledové masivy na severu i oceány na jihu. Jak ukazují nejnovější průzkumy, založené na genetických důkazech, výprava ze severu na jih mohla vést tichomořským pobřežím.

Zadní strana

Žánr: Dokumentární

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2009

Délka: 99 minut (48:23 + 50:02)

Původní název: The Incredible Human Journey

Režie: David Stewart, Charles Colville, Philip Smith, Edward Bazalgette, Peter Oxley

Scénář: Michael J. Mosley

Produkce: Paul Bradshaw, Finola Lang, Kim Shillinglaw, Michael J. Mosley, Philip Smith, Clare Duncan, Peter Oxley

Hudba: Ty Unwin

Kamera: Tim Cragg, Paul Francis Jenkins, Christopher Titus King, Jonathan Partridge, Graham Smith

Střih: Gerard Evans, Jake Martin, Ian Arwas

Společnost: British Broadcasting Corporation / Travel Channel / France 5

Účinkují: Alice Roberts (průvodkyně pořadem), Tessa Wojtczak (vypravěč), Bruce Bradley (University of Exeter), Nicholas Conard (University of Tübingen), Metin Eren (University of Exeter), Clive Finlayson (ředitel Gibraltar Museum), Katerina Harvati (Max Planck Institute), Michel Lorblanchet, Richard Neave, Klaus Schmidt (German Archaeological Institute), Jiří Svoboda (Institute of Archaeology, Brno), Sandford Bigplume (Tsuu T’ina Nation), Mike Collins (University of Texas), Andy Hemmings (University of Texas), John R. Johnson (Santa Barbara Museum of Natural History), Rolf Mathewes (Simon Fraser University), Walter Neves (University of São Paulo), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný