Intersonic – Jednoduchý plán

Dalším z titulů, který podle dostupných plánů hodlá InterSonic vrátit po letech do nabídky, má být v sobotu 11. června 2011 pradávno například společně s magazínem DVDmag vydaný film Jednoduchý plán, doprodávaný spoustou e-shopů za polovic ceny, která má být podle obalu za 99,- Kč. Navíc text n obalu udává parametry, které neodpovídají ani jednomu předchozímu vydání. Thriller, nominovaný na 2 Oscary.

Tři muži, spousta peněz a plán jak se jich zmocnit, který ovšem zdaleka není tak jednoduchý jak se zpočátku zdálo. Najít čtyři miliony dolarů nemusí být to nejlepší, co vás mohlo potkat…

Po dětství na nepříliš úspěšné rodinné farmě v Minnesotě, vyrůstali bratři Hank a Jacob Mitchellovi zvlášť. Hank odjel na vysokou školu, vystudoval, získal slušně placenou práci a oženil se s pěknou Sarah, se kterou si koupili malý dům a nyní čekají narození prvního dítěte. Jacob nikdy neodešel a jeho život šel od desíti k pěti, až k dosáhl stavu, kterému se říká "ztracená existence". Je nezaměstnaný, pije víc než je zdrávo, selhal ve všem, na co sáhl, a žije v chatrči, kterou s ním sdílí nerudný agresivní hromotluk Lou Chambers.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Ti tři jsou shodou okolností spolu, když objeví v lesích vrak havarovaného letadla a vedle dávno mrtvého pilota sportovní pytel nacpaný penězi. Přesně řečeno čtyřmi a půl miliony dolarů ve stodolarových bankovkách. Hank chce nejdřív nález ohlásit, ale jeho dva nezaměstnaní společníci ho přemluví a vymyslí spolu velmi jednoduchý plán – peníze ukryjí a jestli je nikdo nebude hledat, tak si je rozdělí a začnou nový život.

Obrazovka z DVD 

Všem třem je jasné, že jde o špinavé peníze, tak si slíbí, že nikdo nic neprozradí, než bude letadlo na jaře, až roztaje sníh, nalezeno někým jiným a než se "prach usadí". Jenže velmi záhy se ukáže, že zase tak jednoduchý plán to není, protože do jeho naplnění vstoupí řada drobností, se kterou trojice nepočítala.

Stále zadlužený Lou chce svůj podíl dřív než je to alespoň trochu bezpečné, Jacob chce opravit rodinou farmu, Hank o nálezu řekne své manželce Sarah. To vše začne jednoduchý plán komplikovat a výsledkem je mrtvola náhodného svědka. Nervozita spolupachatelů začne stoupat a po další změně plánu je o další dva mrtvé víc.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Když už se zdá, že nejhorší mají za sebou, ve městě se objeví agenti FBI pátrající po zříceném letadle. Na scéně se zjeví i podivínský cizinec, který hledá zmizelé peníze. Tím se věci úplně vymknou zpod kontroly. Nedočkavost, nedůvěra, hádky, lži, podvody a chtivost probuzená vidinou bohatství, to vše vede nevyhnutelně k tragédii… Ti, kteří přežijí, se dočkají opravdu zaslouženého překvapení.

Obal vydání DVDmag

Obal vydání DVDmag

Obal předchozího vydání

Obal předchozího vydání 

Na imdb.com 76 procent, csfd.cz 83: Brilantní thriller se skvělými herci.

Zadní strana 

Žánr: Thriller / Drama / Krimi

Země původu: USA / Velká Británie / Německo / Japonsko / Francie

Rok vzniku: 1998

Délka: 116 minut (1:56:06)

Původní název: A Simple Plan / Ein Einfacher Plan / Un plan simple

Světová premiéra: 12. září 1998 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Režie: Sam Raimi

Námět: Scott B. Smith (román)

Scénář: Scott B. Smith

Produkce: Mark Gordon, James Jacks, Gary Levinsohn, Michael Polaire, Adam Schroeder

Hudba: Danny Elfman

Kamera: Alar Kivilo

Střih: Eric L. Beason, Arthur Coburn

Kostýmy: Julie Weiss

Společnost: British Broadcasting Corporation / Mutual Film Company / Paramount Pictures / Savoy Pictures / Tele München Fernseh Produktionsgesellschaft / Toho Company / Towa Video / Union Générale Cinématographique

Natáčeno: Ashland, Wisconsin, USA / Delano, Minnesota, USA / Energy Park Studios – 1515 Brewster Street, St. Paul, Minnesota, USA / Golden Valley, Minnesota, USA / St. Paul, Minnesota, USA

Hrají: Bill Paxton (Hank Mitchell), Bridget Fonda (Sarah Mitchellová), Billy Bob Thornton (Jacob Mitchell), Brent Briscoe (Lou Chambers), Jack Walsh (Tom Butler), Chelcie Ross (Carl Jenkins), Becky Ann Baker (Nancy Chambersová), Gary Cole (Neil Baxter), Bob Davis (agent FBI Renkins), Peter Syvertsen (agent FBI Freemont), Tom Carey (Dwight Stephanson), John Paxton (pan Schmitt), Marie Mathay (reportérka), Paul Magers (moderátor), Joan Steffand (moderátorka), Jill Sayre (nemocniční ošetřovatelka), Wayne A. Evenson (barman), Timothy Storms (opilec), Terry Hempleman (mrtvý pilot), Jay Gjernes (vousatý muž), Grant Curtis (štamgast), Solomon Abrams (štamgast). Nina Kaczorowski (štamgast), Thomas Boedy (kněz), Mary Woolever (Linda), Rhiannon R. Sauers (dívka na saních), Christopher Gallus (chlapec na saních), Eric Cegon (Tommy), Robert Martin Halverson (detektiv), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD (další důkaz odborné způsobilosti vydavatele, obal lže, jako když tiskne):

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky (vydání v DVDmagu bylo podle obalu údajně 5.1 německy), 2.0 česky (na obale typ audia neuveden)  

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků

 

Obraz: barevný, podle obalu 4:3, ve skutečnosti stejně jako vydání v DVDmagu 16:9 (podle imdb.com, 1,85:1)

Bonus: na obalu neuvedeny – trailer, rozhovory 

 

Bonusy

Z bonusových rozhovorů

O titulu