Hollywood Classic Entertainment – Vem si mou duši

Z bývalé zajímavé ediční řady FilmPremiéra vytvořil Hollywood Classic Entertainment postupně anonymní páteční řadu předražených titulů. V pátek 9. září 2011 dorazí opět za 199,- Kč na pulty horor Vem si mou duši. Pouze jeden má moc zachránit jejich duše.

Režisér Wes Craven má na kontě snímky, které jsou dnes již kultovními pro všechny fanoušky hororu – série Noční můra z Elm Street a Vřískot nebo film Hory mají oči. Nyní přichází s novým 3D filmem Vem si mou duši.

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností – rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti … až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat.

Z traileru

Z traileru

Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky – ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev.

Z traileru

Z traileru

Adam Hellerman, přezdívaný Bug, je jedním z dětí narozených oné krvavé noci, kdy se po rozparovači slehla zem. Obyčejný, nevinný chlapec, který během vyrůstání slýchal historky o rozparovači a díky tomu jej od dětství sužovaly noční můry. Tento nepravděpodobný hrdina je však vyvoleným, který musí své přátele zachránit ze spárů monstr. Tím začíná divoká jízda, poutavá od začátku až do konce!

I když je režisér žánrová legenda, tenhle film zůstal hluboko pod 50 procenty: Je tu všechno, co v takovém filmu být má, ale všechno špatně. Nakonec je člověku úplně jedno, jak to v těch litrech digitální krve vlastně dopadne. Ohyzdná Cravina.

Zadní strana

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 103 minut

Původní název: My Soul to Take

Světová premiéra: 7. října 2010 – Kazachstán / Rusko

Kinopremiéra v ČR: 31. března 2011

Režie: Wes Craven

Scénář: Wes Craven

Produkce: Wes Craven, Carly Feingold, Anthony Katagas, Ryan Kavanaugh, Iya Labunka, Andrew Rona, Tucker Tooley

Hudba: Marco Beltrami

Kamera: Petra Korner

Střih: Peter McNulty, Todd E. Miller

Kostýmy: Kurt and Bart

Společnost: Rogue / Relativity Media / Corvus Corax Productions

Natáčeno: Connecticut, USA / Danbury, Connecticut, USA / New Milford, Connecticut, USA / Tolland, Connecticut, USA

Hrají: Max Thieriot (Bug), John Magaro (Alex), Denzel Whitaker (Jerome), Zena Grey (Penelope), Nick Lashaway (Brandon), Paulina Olszynski (Brittany), Jeremy Chu (Jay), Emily Meade (Fang), Raúl Esparza (Abel), Jessica Hecht (May), Frank Grillo (Paterson), Danai Jekesai Gurira (Jeanne-Baptiste), Harris Yulin (Dr. Blake), Shareeka Epps (Chandelle), Elena Hurst (Marie), Dennis Boutsikaris (ředitel Pratt), Félix Solis (pan Kaiser), Trevor St. John (Lake), Shannon Maree Walsh (Melanie Prattová), Alexandra Wilson (Sarah), Eric Zuckerman (Gus), Alberto Vasquez (strážník Ramirez), Lou Sumrall (Quint), Lynnanne Zager (Betty O’Neilová), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný