Filmexport Home Video – Elysium

Tak to vypadalo slibně – animovaná Asie, sci-fi… Filmexport Home Video má v plánu DVD Elysium s podtitulem Lidstvo versus mimozemské bytosti, disk vychází ve středu 26. října 2011 za 99,- Kč. Poslední válka lidstva právě začíná…

Elysium je utopický a dobrodružstvím nabitý příběh odehrávající se v daleké budoucnosti, v níž lidstvo čelí bezuzdné síle ukrutného zla. Jediné, co stojí v cestě zániku naší planety, je pětice ke všemu odhodlaných hrdinů.

Náš příběh začíná v době, kdy život, alespoň takový, jaký dosud sedmnáctiletý Van Arnett znal, se navždy neúprosně změní. Van je zapálený mladík, jehož dvěma hlavními zájmy jsou jeho první láska, dívka jménem Lýdie, a jeho druhá láska – mimozemská bytost jménem Nyx. Jeho život se však obrátí naruby poté, co je Země napadena bytostmi z daleké planety Elysium. I když podle tvrzení jejich vůdce přišly napravit zlo, jehož se na nich dopustili pozemšťané, mimozemská dívka jménem Nyx zjistí, že v pozadí tohoto příběhu se skrývá víc, než by se na první pohled mohlo zdát. S nebývalou odvahou a v obřích robotických oblecích se podivná pětice hrdinů společně pustí do nelítostného boje s ničivou přesilou mimozemských dobyvatelů.

Elysium je díky dokonale propracovaným bitevním scénám nekonečnou jízdou na nejdivočejší horské dráze. Podstata celého příběhu však není jen o divokém dobrodružství plném nepřekonatelných překážek, nýbrž i o pokoření vlastních vnitřních démonů. A ač jsou si naši hrdinové na počátku příběhu naprosto cizí, jak se příběh kolem nich postupně odvíjí a kulminuje, roste mezi nimi vzájemná důvěra, věrnost a přátelství, které jsou skutečným jádrem celého příběhu.

Zjevně to není nic kvalit Miyazakiho, na csfd.cz zatím nic, pouze 35 procent na imdb.com není příliš optimistických, i když jediné dva komentáře se naopak rozplývají blahem: Výborná animace (snad s výjimkou postav), skvělá akce, parádní bitvy, super mecha anime. Recenzí a kritik je dost, vyjadřují se v tom smyslu, že film vypadá jako natažená epizoda Power Rangers.

Žánr: Akční / Animovaný / Fantasy / Sci-fi

Země původu: Jižní Korea

Rok vzniku: 2003

Délka: 85 minut

Původní název: Elysium

Světová premiéra: 24.února 2003 – Portugalsko (Fantasporto Film Festival)

Režie: Jae-woong Kwon

Scénář: Jung-hoon Park

Produkce: Kwon Jae-Sung, Seok-ki Kim, Suk-ki Kim, Jae-sung Kwon, Won-chul Oh, Kim Suk-Ki

Hudba: Sebastian Arocha-Morton

Společnost: Big Film Entertainment

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky:

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: