Hollywood Classic Entertainment – Barbar Conan

Původní info jsem si vykládal tak, že se snad do trafik dostane rovnou dvojDVD se 3D verzí filmu i BR, teď to vypadá, že půjde o jeden klasický disk… Hollywood Classic Entertainment má v plánu na pátek 25. listopadu 2011 remake kultovní fantasy Barbar Conan za 199,- Kč. Žiju. Miluju. Zabíjím.

Legendární Barbar Conan je zpátky!

 barbar_conan_2011_01

Dostupný informační text psal zjevně nějaký „odborník“:

Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D.

barbar_conan_2011_02

Na obalu je uvedeno:

Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha.

Vnitřek obálky

Vnitřek obálky

Vnitřek obálky

Na kulty se sahat nemá, na imdb.com 52 procent, na csfd.cz 49: Předražené polobulharské nudné a otravné béčko, sestávající ze zmatených nenavazujících záběrů a ubohých efektů. Hororový Disneyland, který natočil barbar, neznající předlohu.

Zadní strana

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 108 minut

Původní název: Conan the Barbarian

Světová premiéra: 14. srpna 2011 – Velká Británie

Kinopremiéra v ČR: 18. srpna 2011

Režie: Marcus Nispel

Námět: Robert E. Howard (postava Conana)

Scénář: Thomas Dean Donnelly, Joshua Oppenheimer, Sean Hood

Produkce: Thomas Dean Donnelly

Joshua Oppenheimer

Sean Hood

Hudba: Tyler Bates

Kamera: Thomas Kloss

Střih: Peter Schink

Kostýmy: Rosanna Norton

Společnost: Nu Image Films / Millennium Films / Paradox Entertainment

Natáčeno: Bistriza, Bulharsko / Bolata, Dobrich, Bulharsko / New Boyana Film Studios, Sofia, Bulharsko / Pernik, Bulharsko / Vitosha, Bulharsko / Zlatnite Mostove, Vitosha, Bulharsko

Hrají: Jason Momoa (Conan), Stephen Lang (Khalar Zym), Rachel Nichols (Tamara), Ron Perlman (Corin), Rose McGowan (Marique), Bob Sapp (Ukafa), Leo Howard (mladý Conan), Steve O’Donnell (Lucius), Nonso Anozie (Artus), Raad Rawi (Fassir), Laila Rouass (Fialla), Saïd Taghmaoui (Ela-Shan), Milton Welsh (Remo), Borislav Iliev (divý muž), Nathan Jones (Akhun), Diana Lyubenova (Cheren), Alina Puscau (Lara), Yoan Karamfilov (Dolan), Raicho Vasilev (městská stráž), Stanimir Stamatov (městská stráž), Nikolay Stanoev (poručík), Ivana Staneva (mladá Marique), Zlatka Raikova (otrokyně), Anton Trendafilov (Xaltotun), Aysun Aptulova (oběť), Daniel Rashev (kněz akolyta), Jackson Spidell (Pikt), Guillermo Grispo (Pikt), Radoslav Parvanov (Pikt), Teodora Duhonikova (jeptiška), Shelly Varod (jeptiška), Morgan Freeman (vypravěč), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný