Magic Box – Vánoční koleda

Už moc času nezbývá, stromeček budeme rozsvěcet opravdu záhy. MagicBox nabízí do tohoto období příhodný titul, v pondělí 19. prosince 2011 cestuje do trafik za 199,- Kč pohádková Vánoční koleda. Film, vytvořený metodou performance capture – animací živých herců.

Studio Walt Disney Pictures přináší kouzelnou novou verzi oblíbeného příběhu z pera Charlese Dickense. Disneyho film Vánoční koleda je mile ambiciózní dobrodružství, určené pro celou rodinu. Tři duchové vezmou lakomého Vydřigroše na objevnou cestu a on si konečně uvědomí pravou hodnotu Vánoc. Na disku kromě filmu najdete také zajímavý bonusový materiál. I díky němu se tato dojemná a bláznivá Disneyho klasika stane součástí vašich Vánočních oslav a dodá jim patřičnou jiskru. Režie se ujal slavný Robert Zemeckis.

 

Ebenezer Vydřigroš vstupuje do vánočního období s obvyklým znechucením a se svým věrným zaměstnancem a jeho veselým synovcem jedná s obvyklou dávkou opovržení. Později téhož dne se Vydřigroš setká s duchem svého zemřelého obchodního společníka Josepha Marleyho, který v posmrtném životě platí za své dřívější bezcitné jednání. Marley doufá, že se mu podaří pomoci Vydřigrošovi před stejným osudem zachránit a prozradí mu, že ho navštíví trojice duchů. Když ale vezmou duchové Vánoc minulých, současných a budoucích Vydřigroše na fantastickou pouť, která mu otevře oči a odhalí pravdy, kterým se zdráhá uvěřit, je Vydřigroš nucen otevřít své srdce a napravit roky zlé vůle, než bude příliš pozdě.

Na imdb.com 68, na csfd.cz 72 procent: Věrné literární předloze tak, že je to vlastně nevhodné pro děti. Depresivní atmosféra chvílemi přechází do hororového ladění.

Zadní strana dosavadního vydání 

Žánr: Animovaný / Komedie / Drama / Rodinný / Fantasy / Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 92 minut

Původní název: A Christmas Carol

Světová premiéra: 3. listopadu 2009 – Velká Británie

Kinopremiéra v ČR: 19. listopadu 2009

Režie: Robert Zemeckis

Námět: Charles Dickens (povídka)

Scénář: Robert Zemeckis

Produkce: Steven J. Boyd, Linda Fields Hill, Heather Kelton, Jack Rapke, Steve Starkey, Robert Zemeckis

Hudba: Alan Silvestri

Kamera: Robert Presley

Střih: Jeremiah O’Driscoll

Společnost: Walt Disney Pictures / ImageMovers Digital

Hrají: Jim Carrey (Scrooge / duchové Vánoc), Steve Valentine (majitel pohřebního ústavu / Topper), Daryl Sabara (učedník v pohřebním ústavu / koledník / žebrák / Peter Cratchit), Sage Ryan (koledník), Amber Gainey Meade (koledník), Ryan Ochoa (koledník / žebrák), Bobbi Page (koledník), Ron Bottitta (koledník), Sammi Hanratty (žebrák / dívka), Julian Holloway (tlustý kuchař / gentleman / obchodník), Gary Oldman (Bob Cratchit / Marley / Tiny Tim), Colin Firth (Fred), Cary Elwes (gentleman / Dick Wilkins / šílený houslista / obchodník), Robin Wright Penn (Fan / Belle), Bob Hoskins (Fezziwig / starý Joe), Jacquie Barnbrook (paní Fezziwigová / Fredova sestřenice / koledník),Lesley Manville (paní Cratchitová), Molly C. Quinn (Belinda Cratchitová), Fay Masterson (Martha Cratchitová / Caroline), Leslie Zemeckis (Fredova žena), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, francouzsky, maďarsky, slovensky

Titulky: česky, anglicky, arabsky, francouzsky, maďarsky, slovensky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,44:1)

Bonus:

  • Jak zpracovat Dickense: Vyprávění příběhu
  • Na scéně se Sammi
  • Vystřižené scény