Magic Box – Medvídek Pú: Nejlepší dobrodružství

Jestliže jsem už několikrát konstatoval, že spousta titulů společnosti MagicBox se u nás v pohraničí ani neobjeví, pak dosud vydané příběhy med milujícího medvídka jsou čestnou výjimkou, viděl jsem je na vlastní oči. V pátek 17. února 2012 k nim přibude úplně první celovečerní animovaný film z dílny studia Disney, za 199,- Kč bude v prodeji Medvídek Pú: Nejlepší dobrodružství.

Kouzelná a roztomilá dobrodružství Medvídka Pú těší děti i dospělé na celém světě už řadu let.Celovečerní film Nejlepší dobrodružství vystřelil Medvídka Pú ke hvězdné popularitě. Proto není divu, že tento snímek, který byl oceněn i prestižním Oscarem®, patří do pokladnice klenotů studia Disney. Úsměvné příběhy ukazují, jak se Pú poprvé potkal s Tygrem, jak Pú uvízl v králíkově noře, protože jedl hodně medu nebo nervózní hemžení za větrného dne. Naprostou samozřejmostí jsou krásné a melodické písničky, které tradičně doplňují atmosféru filmů nejoblíbenějšího dětského hrdiny na světě.

Na imdb.com 76 procent, na csfd.cz 79: Nádherně prostoduché a přesto kouzelné převedení knihy v rukou geniálního stuida.

Zadní strana vydání FHE

Žánr: Animovaný / Rodinný / Pohádka / Hudební

Země původu: USA

Rok vzniku: 1977

Délka: 52 minut (podle imdb.com 74 minut)

Původní název: The Many Adventures of Winnie the Pooh

Světová premiéra: 11. března 1977 – USA

Režie: John Lounsbery, Wolfgang Reitherman

Námět: A. A. Milne

Scénář: Larry Clemmons, Ralph Wright, Vance Gerry, Xavier Atencio, Ken Anderson, Julius Svendsen, Ted Berman, Eric Cleworth, Winston Hibler

Produkce: Wolfgang Reitherman

Hudba: Buddy Baker

Střih: Tom Acosta, James Melton

Společnost: Walt Disney Productions

Natáčeno: Walt Disney Studios, Burbank, Kalifornie, USA

Hlasy v původním znění: Sebastian Cabot (vypravěč), Junius Matthews (Králík), Barbara Luddy (Klokanice Kanga), Howard Morris (Jezevec), John Fiedler (Prasátko), Ralph Wright (Ijáček), Hal Smith (Sova), Clint Howard (Klokánek Roo), Bruce Reitherman (Kryštůfek Robin – Honey Tree), Jon Walmsley (Kryštůfek Robin – Blustery Day), Timothy Turner (Kryštůfek Robin – Tigger Too), Dori Whitaker (Klokánek Roo – Tigger Too), Sterling Holloway (Medvídek Pú), Paul Winchell (Tygr)

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital DTS 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,37:1)

Bonus:

  • Film o filmu
  • Písnička z Medvídka Pú
  • Den pro Iáčka – krátký film
  • Galerie Medvídka Pú
  • Zajímavosti o Medvídkovi Pú
  • Pú a jeho stín
  • Disneyho zpěvník
  • Záhada Stokorcového lesa – hra