North Video – Pevnost draků

Společnost North Video poslední dobou premiérové tituly spíš plánuje, než vydává, množí se odklady termínů. Dokladem toho je i na pátek 13. dubna 2012 původně v přehledech uvedená fantasy Pevnost draků za 199,- Kč, která se přestěhovala až na 27. dubna 2012. Vesnický kovář v souboji s krvelačnou šelmou.

Za děsivého hromobití, které nikdo v kraji nepamatuje, se uprostřed skal zrodil krvelačný tvor. Osamělé poutníky, kteří se zatoulali k jeho sluji, krutě ztrestal za jejich troufalost. Jeden z nich přežil a k smrti vyčerpaný došel až do blízké vesnice. Zdejší lidé však jeho báchorce o okřídlené stvůře s hmyzí hlavou nevěřili a považovali ho jen za bláznivého podivína. Brzy se však měli přesvědčit o tom, že pohádky, kterými až dosud strašili zlobivé děti před spaním, jsou více než pravdivé. Monstrum ze starých legend ožilo, útočí na lidská obydlí a vše živé nemilosrdně zabíjí.

Příběh o souboji statečných vesničanů s krvelačnou šelmou je moderní pohádkou, která má šanci oslovit i dospělé publikum.

Na imdb.com 33 procent, na csfd.cz evidováno jako Drakoleb s 26 procenty: Trapné triky, směšné kulisy, příšerní neherci, prostě paskvil ze SyFy Channel na úrovni PC hry pro tříleté nebo laciných béček ze 70tých let.

Zadní strana

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Sci-fi

Země původu: USA / Kanada

Rok vzniku: 2011

Délka: 84 minut

Původní název: Jabberwock

Světová premiéra: 10. září 2011 – USA

Režie: Steven R. Monroe

Scénář: Raul Inglis, Rafael Jordan

Produkce: Dee Camp, Dana Dubovsky, Anthony Fankhauser, Aaron L. Gilbert, Veselin Karadjov, Mark L. Lester, Bernie Melanson, John Raymonds

Hudba: Corey A. Jackson

Kamera: Anton Bakarski

Střih: Daniel Duncan

Kostýmy: Djanina Baykoucheva

Společnost: American World Pictures / Bron Studios

Natáčeno: Bulharsko

Hrají: Tahmoh Penikett (Francis), Michael Worth (Alec), Kacey Barnfield (Anabel), Raffaello Degruttola (Cid), Ian Virgo (Michael), Steven Waddington (John), Hristo Mitzkov (Stephen), Violeta Markovska (Jocelyn), Richard Riddell (Simon), Hugh Ross (Reginald), Stanimir Stamatov (Gerard), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: ?