Filmexport Home Video – Okouzlená

Filmexport Home Video na středu 6. června 2012 nachystal k vydání DVD Okouzlená za 99,- Kč. České filmové drama o životě mladé venkovské dívky, sirotka toužícího po herecké slávě.

V zahradě Hojtašova statku se sejde místní honorace, aby přihlížela divadelnímu představení, v němž hrají autor hry dr. Pavel Chvojka, statkářova vnučka Olga a schovanka Lenka Bártová. Lenka je opojená divadlem i Pavlem, který však dá přednost zkušenější Olze. Lenka uteče do Prahy, aby se stala opravdovou herečkou. Začátky jsou však těžké a dívka je nucena pracovat v módním salonu. Zde se seznámí se srdečnou Miladou, s níž pak také sdílí podnájem.

V salonu se Lenka po čase setká znovu s Pavlem, který sem doprovází svou přítelkyni Jitku Zykanovou. Tentokrát se mezi Lenkou a Pavlem vytvoří silný cit. Navíc dívka konečně získá angažmá v divadle a tak se zdá, že štěstí je nadosah. Pavel se chce rozejít s Jitkou, ta se však nehodlá Pavla vzdát a pokusem o sebevraždu ho donutí k sňatku.

Lenka čeká Pavlovo dítě, ale jméno otce neprozradí a statečně se vypořádá s údělem svobodné matky. Váhá, zda má přijmout nabídku k sňatku od přítele Karase. Jednoho dne však opět dojde k setkání bývalých milenců a Lenka pochopí, že Pavla stále miluje. Ten je nešťastný a prosí Lenku, aby mu dala ještě poslední šanci vše napravit – chce se rozvést, ale Lenka mu už nevěří. Zůstane s dítětem sama a odjede na venkov, kde se bude věnovat i vytouženému divadlu…

Ve vedlejší roli září Adina Mandlová jako Lenčina přítelkyně Milada, a také Marie Glázrová, která hraje chladnou a majetnickou manželku Pavla Chvojky.

Na csfd.cz 61 procent: Pateticko-romantický příběh totálně přehrávající naivky.

Žánr: Drama

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1942

Délka: 94 minut

Kinopremiéra v ČR: 6. listopadu 1942

Režie: Otakar Vávra

Asistent režie: Eduard Šimáček

Námět: František Götz

Scénář: Otakar Vávra

Produkce: Vilém Brož, Oldřich Papež

Hudba: Jiří Srnka

Kamera: Ferdinand Pečenka

Střih: Antonín Zelenka, František Šindelář

Zvuk: František Šindelář

Kostýmy: Fernand Vácha

Architekt: Jan Zázvorka

Výtvarník: Prokop Pěkný

Společnost: Lucernafilm

Hrají: Vydra Václav st. (statkář Rupert Hojtaš), Leopolda Dostalová (statkářka Hojtašová, jeho snacha), Nataša Gollová (Lenka Bártová, schovanka Hojtašových), Stanislava Strobachová (Hojtašova vnučka Olga), Adina Mandlová (modelka Milada Jánská), Marie Glázrová (Jitka Zykanová, dcera továrníka), Karel Höger (JUDr. Pavel Chvojka), Jan Pivec (malíř Jan Karas), Marie Nademlejnská (sestra statkářky Hojtašové), Miloš Nedbal (režisér divadla), Gustav Hilmar (správce statku), Meda Valentová (ředitelka módního závodu), Josef Bělský (člen divadelní rady), František Filipovský (divadelní asistent), Jiří Steimar (ředitel divadla Hájek), Jan W. Speerger (divadelní sluha Peterka), Jiří Milan (herec), Zdeněk Šavrda (herec), Deyl Rudolf ml. (venkovský učitel), Vojta Novák (lékař), Ludvík Veverka (lékárník Alois, manžel Olgy), Miloš Šubrt (šafář u Hojtašů), Eliška Pleyová (manekýnka), Vlasta Petrovičová (majitelka módního závodu), Sylvie Havránková (doručovatelka v květinářství), Marie Ježková (hospodyně u dr. Chvojky), Věra Skálová (panská u Zykanové), Felix le Breux (host na zásnubním večírku), Vilém Pruner (návštěvník baru), Jaroslav Hladík (návštěvník baru), Zdeněk Otava (zpěvák), František Vnouček

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný