Bontonfilm – Zataženo, občas trakaře

V jedné verzi nedělní várky titulů z katalogu Bontonfilmu figuroval na 29. července 2012 také animák Zataženo, občas trakaře za 99,- Kč, nyní ho ale nikdo v přehledech neuvádí, takže nevím, nevím. Připravte si talíře.

Když nejnovější vynález Flinta Lockwooda nešťastnou náhodou zničí náměstí a vyletí do povětří, vypadá to, že je Flintova kariéra u konce. Pak se ale stane něco úžasného. Z nebe začnou padat vynikající cheesburgery a je jasné, že jeho vynález funguje! Když však přístroj zničehonic propadne šílenství, je na Flintovi, aby s pomocí televizní rosničky Sam Sparksové objevil způsob, jak stroj zastavit a veškerý zmatek ukončit.

 

Jste unaveni lidmi, kteří se vám snaží říkat, co byste měli a neměli jíst? Jste zklamáni tím, že musíte jíst pořád stejná a fádní jídla? Čekáte na den, kdy byste si mohli objednat cokoliv, kdykoliv se vám zachce? Čekání je u konce. Vaším dnešním šéfkuchařem je Zataženo, občas trakaře – neuvěřitelné dobrodružství s velkolepými porcemi. Film, inspirovaný oblíbenou dětskou knížkou, přivádí diváky do města, kde z nebe místo deště padá jídlo!

 

Snaživý vynálezce Flint Lockwood je podivínský génius, zodpovědný za jedna z nejbizarnějších zařízení, která kdy vznikla. Ale i přesto, že všechny jeho vynálezy, od bot ve spreji až po překladač opičích myšlenek, byly naprostými katastrofami a přivodily malému městu, v němž žije, jen spoustu problémů, je Flint odhodlaný vytvořit něco, co lidi potěší. Když jeho nejnovější vynález, stroj na proměnu vody v jídlo, nešťastnou náhodou zničí náměstí a vystřelí do nebe, domnívá se, že je s jeho vynálezeckou kariérou konec. Dokud se nestane něco neuvěřitelného – z nebe začnou padat cheeseburgery. Jeho stroj funguje!

Jídlová přeháňka je okamžitě obrovsky populární a Flint naváže přátelství se Sam Sparksovou, televizní rosničkou, která do města přijíždí, aby udělala reportáž o tom, co sama označuje za "nejvýznamnější meteorologický fenomén v dějinách." Ale když se lidé začnou nenasytně dožadovat víc a víc jídla, začne se stroj chovat nepředvídatelně a vypouštět na město špagetová tornáda a obří karbanátky. Pokud nemá město skončit pod lavinou želé a zavalené melouny, je na Flintovi a Sam, aby společnými silami stroj zastavili a dali všechno do pořádku.

Na imdb.com i na csfd.cz 70 procent: Originální nápad kořeněný povedeným humorem.

Zadní strana 

Žánr: Animovaný / Komedie / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 86 minut

Původní název: Cloudy with a Chance of Meatballs

Světová premiéra: 16. září 2009 – Egypt / Mexiko

Kinopremiéra v ČR: 22. října 2009

Režie: Phil Lord, Chris Miller

Námět: Judi Barrett, Ron Barrett (kniha)

Scénář: Phil Lord, Chris Miller, Rob Greenberg

Produkce: Lydia Bottegoni, Chris Juen, Yair Landau, Pam Marsden

Hudba: Mark Mothersbaugh

Střih: Robert Fisher Jr.

Společnost: Columbia Pictures / Sony Pictures Animation

Hlasy v původním znění: Bill Hader (Flint Lockwood), Anna Faris (Sam Sparksová), James Caan (Tim Lockwood), Andy Samberg (‚Baby‘ Brent), Bruce Campbell (starosta Shelbourne), Mr. T (Earl Devereaux), Bobb’e J. Thompson (Cal Deveraux), Benjamin Bratt (Manny), Neil Patrick Harris (Steve), Al Roker (Patrick Patrickson), Lauren Graham (Fran Lockwoodová), Will Forte (Joe Towne), Max Neuwirth (mladý Flint), Peter Siragusa (Rufus), Angela Shelton (Regina Devereauxová), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, polsky, maďarsky, slovensky

Titulky: česky, anglicky, polsky, maďarsky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1)

Bonus: Komentář režisérů Christophera Millera a Phila Lorda, herce Billa Hadera; Recept na úspěch: Z natáčení filmu Zataženo, občas trakaře; Důležité přísady: Hlasy z filmu Zataženo, občas trakaře; Prodloužené & alternativní scény; Vynechané scény; Vznik vizuálních efektů; Zpívejte s námi "Raining Sunshine" – Více úhlů; Videoklip: Miranda Cosgrove "Raining Sunshine"; V zákulisí natáčení videoklipu Mirandy Cosgrove "Raining Sunshine"; hra "Flint’s Food Fight"