Magic Box – Kráska a zvíře SE

Společnost Magic Box ze svého katalogu střílí jednu klasickou Disneyovku za druhou, v pátek 7. září 2012 za 199,- Kč k nim má přibýt Kráska a zvíře. Disneyho klasická pohádka o tom, že krása se ukrývá především uvnitř.

Kráska a zvíře je jeden z nejuznávanějších a nejvíce ceněných animovaných filmů všech dob, který vás zaručeně uchvátí. Sledujte dobrodružství chytrého děvčete Belle, které se ocitne v zámeckém sídle prince proměněného v nestvůru. Za pomoci kouzelného zámeckého osazenstva se Belle naučí jednu moc podstatnou věc – a to, že krása vychází zevnitř.

Vstupte do kouzelného světa a zaposlouchejte se do nezapomenutelné hudby a zaberte se znovu do klasického příběhu, který vás okouzlí jako nikdy předtím.

kraska_a_zvire_d01

kraska_a_zvire_d02

kraska_a_zvire_d03

V dobách, kdy ještě pohádka byla skutečností, žil ve Francii krásný mladý princ, který ale byl pyšný a sobecký. Stará čarodějnice se ho rozhodla potrestat a proměnila ho v hrozné zvíře. Zželelo se jí však mladého života a dala princi ještě šanci na vysvobození: pokud se do něj zamiluje nějaká dívka, stane se opět člověkem.

Uběhlo několik let. Ve vzdálené vesnici žil podivínský vynálezce Maurice, který měl překrásnou dceru – říkali jí Kráska. Myslel si na ni marnivý krasavec Gaston, ale Krásku zajímaly jen knihy. Jednou se vynálezce Maurice vydal na cesty a zabloudil do domu obludného zvířete. Aby se zachránil, musela za zvířetem přijít jeho dcera Kráska.

Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do Zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba, napraví se a bude z něj dobrý a spravedlivý král. Kráska a zvíře byla jako vůbec první kreslený film v historii udílení Oscarů nominována na nejlepší film, oceněna byla Oscary za nejlepší píseň a nejlepší hudbu.

kraska_a_zvire_d

Na imdb.com 80 procent, na csfd.cz 83: Kouzelně krásný příběh.

Zadní strana jednodiskové edice

Zadní strana dvoudiskové edice

Žánr: Animovaný / Rodinný / Pohádka / Muzikál / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 90 minut

Původní název: Beauty and the Beast

Světová premiéra: 13. listopadu 1991 – USA

Režie: Gary Trousdale, Kirk Wise

Námět: Jeanne-Marie Leprince de Beaumont

Scénář: Linda Woolverton, Roger Allers, Brenda Chapman, Burny Mattinson, Brian Pimental, Joe Ranft, Kelly Asbury, Chris Sanders, Kevin Harkey, Bruce Woodside, Tom Ellery, Robert Lence

Produkce: Howard Ashman, Don Hahn, John Lasseter, Sarah McArthur

Hudba: Alan Menken

Střih: John Carnochan, Bill Wilner

Společnost: Walt Disney Pictures / Walt Disney Feature Animation / Silver Screen Partners IV

Natáčeno: Walt Disney Feature Animation – 500 S. Buena Vista Street, Burbank, California, USA / Walt Disney Feature Animation Florida, Walt Disney World, Lake Buena Vista, Florida, USA

Hlasy v původním znění: Paige O’Hara (Kráska), Robby Benson (Zvíře), Richard White (Gaston), Jerry Orbach (Lumiere), David Ogden Stiers (Cogsworth), Angela Lansbury (paní Pottsová), Bradley Pierce (Chip), Rex Everhart (Maurice), Jesse Corti (Lefou), Hal Smith (Philippe), Jo Anne Worleyová (šatník skříň), Mary Kay Bergman (Babette), Brian Cummings (Stove), Alvin Epstein (prodavač knih), Tony Jay (Monsieur D’Arque), Alec Murphy (pekař), Kim Robertsonová (Featherduster), Kath Soucie (Bimbette), Frank Welker (Footstool), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky, maďarsky, polsky

Titulky: česky, anglicky, slovensky, maďarsky, polsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,66:1)

Bonus: Hudba a více, Audiokomentáře tvůrců