Magic Box – Hledá se Nemo

V době, kdy obnovená prostorová verze příběhu rybího otce brázdí kina a vydání 3D BR se blíží, uvede společnost MagicBox ve středu 13. března 2013 do trafik za 199,- Kč „obyčejné" DVD Hledá se Nemo. I s malou rybičkou mohou být velké starosti.

V pestrobarevných a teplých vodách Velké útesové bariéry žije ve svém bezpečném a odlehlém příbytku ze sasanek Marlin a jeho jediný syn Nemo. Marlin se s obavami ze všech nepředvídatelných nebezpečí, které hlubiny oceánu skýtají, snaží svého syna před nástrahami okolí ochránit. Nemo je však, stejně jako všechny malé rybky, velmi zvídavý a chce tajemný útes prozkoumat. Když je pak nečekaně unesen daleko od domova a skončí v akváriu, kterým si vyzdobil ordinaci laciný zubař, ocitne se Marlin nečekaně v roli hrdiny na cestě k záchraně svého syna.

 

Během hledání se k Marlinovi připojí samaritánka Dory – ryba s nejhorší krátkodobou pamětí a největším srdcem v celém oceánu. Její nehynoucí optimismus neustále žene Marlina kupředu a dodává mu odhodlání riskovat a překonávat jeho obavy. Díky tomu Marlin také postupně začne věřit, že se nakonec přece jen podaří všechny problémy zdárně vyřešit.

Po střetu s četnými nástrahami podmořského i suchozemského světa včetně žraloků, želv, medúz, mořských ptáků, městské kanalizace i samotného člověka, končí odloučení otce a syna šťastným shledáním a kdysi bojácný Marlin se stane v očích svého potomka i celého oceánu opravdovým hrdinou.

Na imdb.com 81 procent, na csfd.cz 85: Úžasná animace, perfektní hudba, parádní humor a dojemný příběh.

Zadní strana předchozího vydání společností FHE 

Žánr: Dobrodružný / Rodinný / Animovaný / Komedie

Země původu: USA / Austrálie

Rok vzniku: 2003

Délka: 100 minut

Původní název: Finding Nemo

Světová premiéra: 30. května 2003 – USA / Kanada

Kinopremiéra v ČR: 13. listopadu 2003

Režie: Andrew Stanton, Lee Unkrich

Scénář: Andrew Stanton, Bob Peterson, David Reynolds

Produkce: Jinko Gotoh, John Lasseter, Graham Walters

Hudba: Thomas Newman

Kamera: Sharon Calahan, Jeremy Lasky, Jericca Cleland

Střih: David Ian Salter

Společnost: Walt Disney Pictures / Pixar Animation Studios / Disney Enterprises

Hlasy v původním znění: Albert Brooks (Marlin), Ellen DeGeneres (Dory), Alexander Gould (Nemo), Willem Dafoe (Gill), Brad Garrett (Bloat), Allison Janney (Peach), Austin Pendleton (Gurgle), Stephen Root (Bubbles), Vicki Lewis (Deb / Flo), Joe Ranft (Jacques), Geoffrey Rush (Nigel), Andrew Stanton (Crush), Elizabeth Perkins (Coral), Nicholas Bird (Squirt), Bob Peterson (pan Ray), Barry Humphries (Bruce), Eric Bana (Anchor), Bruce Spence (Chum), Bill Hunter (zubař), LuLu Ebeling (Darla), Jordan Ranft (Tad), Erica Beck (Pearl), Erik Per Sullivan (Sheldon), a další

Údaje o DVD (při porovnání se zadní stranou předchozího vydavatele poněkud odrbáno):

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1 česky, 2.0 slovensky

Titulky: anglicky, česky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com1,85:1)

Bonus: Knick-knack – kinoupoutávka, Hledá se Nemo – filmaři u kulatého stolu, Akvárium