Bontonfilm – R.I.P.D.: URNA – Útvar rozhodně neživých agentů

V pátek 22. listopadu 2013 přispěje čerstvou katalogovou novinkou do trafikové nabídky za 399,- Kč také společnost Bontonfilm, posílá na pulty komedii R.I.P.D.: URNA – Útvar rozhodně neživých agentů. Jako jedna duše chrání náš svět.

Mrtví policajti nemusí nutně skončit v nebi nebo v pekle. Když jsou dobří, nastupují k URNA – Útvaru rozhodně neživých agentů. Tahle super tajná jednotka dohlíží na to, aby „mrtváci" nám živým neotravovali vzduch, ale aby na věky odpočívali v pokoji. V režii Roberta Schwentkeho, tvůrce filmového hitu Red, přichází do kin akční komedie ze stejné líhně, v níž se zrodili Muži v černém nebo Krotitelé duchů.

Nick Walker byl elitním detektivem, jenže pak to schytal během jedné akce a v odchodu na věčnost mu nezabránila ani neprůstřelná vesta. Místo paní Zubaté na něj ale čeká mimořádně strohá policejní důstojnice, která mu jako bývalému skvělému poldovi nabídne práci u URNA, Útvaru rozhodně neživých agentů. V jejích řadách se vrátí na Zemi a bude ji čistit od neřádů, kteří už dávno patří na onen svět, ale zuby nehty se definitivě brání.

 

Jako zelenáč je Nick přidělen k ostřílenému šerifovi Royi Pulsipherovi, který ho začne seznamovat s chodem téhle originální policejní jednotky. Dozví se například, že pro pobyt na Zemi má každý mrtvý polda změněnou identitu (Nickovi byla přidělena dokonalá vizáž čínského důchodce), aby náhodou nenarazil na vlastní pozůstalé, a že mrtví padouchové mohou někdy být až nečekaně živí a nebezpeční. Nick se v poněkud morbidním prostředí bude muset hodně rychle zorientovat, protože celý tým stojí tváří v tvář největší bezpečnostní krizi ve svých dějinách. Mrtví stojí jen krůček od ovládnutí světa živých a jediný, kdo jim to může překazit, je právě URNA.

Na imdb.com 55 procent, na csfd.cz 56: Nápad je to výborný, ale realizace ho zabila. Scénáristický slepenec všeho možného, co jinde fungovalo, ale tady nepobaví.

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Akční / Komedie / Krimi / Fantasy / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 92 minut

Původní název: R.I.P.D.

Světová premiéra: 17. července 2013 – Island

Kinopremiéra v ČR: 18. července 2013

Režie: Robert Schwentke

Námět: Peter M. Lenkov (komiks pro Dark Horse)

Scénář: David Dobkin, Phil Hay, Matt Manfredi

Produkce: David Dobkin, Michael Fottrell, Keith Goldberg, Peter M. Lenkov, Ori Marmur, Jonathon Komack Martin, Neal H. Moritz, Mike Richardson, Alex Westmore

Hudba: Christophe Beck

Kamera: Alwin H. Küchler

Střih: Mark Helfrich

Kostýmy: Susan Lyall

Společnost: Universal Pictures / Original Film / Dark Horse Entertainment

Natáčeno: Providence, Rhode Island, USA / Boston, Massachusetts, USA / Raynham, Massachusetts, USA

Hrají: Jeff Bridges (Roy Pulsipher), Ryan Reynolds (Nick Walker), Kevin Bacon (Bobby Hayes), Mary-Louise Parker (Procter), Stephanie Szostak (Julia), James Hong (Nickův avatar), Marisa Miller (Royova avatarka), Robert Knepper (Stanley Nawlicki), Mike O’Malley (Elliot), Devin Ratray (Pulaski), Larry Joe Campbell (strážník Murphy), Michael Coons (detektiv v šatně), Christina Everett (evidenční úřednice R.I.P.D.), Michael Tow (evidenční úředník R.I.P.D.), Lonnie Farmer (Proctorův avatar), Piper Mackenzie Harris (Nickova nová avatarka), Ben Sloane (prodavač ve VCR opravárenském obchodě), Duncan Putney (úředník), Bill Mootos (úředník), Kortney Adams (dívka), Michael Yebba (Jersey Deado), David J. Curtis (vyzbrojený mrtvý), Kachina Dechert (mrtvá gotička), Cheryl McMahon (mrtvá řidička), Georgia Lyman (policistka), Matt McColm (policista), Catherine Kresge (reportérka Sophia Dueñas), John Burke (hlasatel v helikoptéře), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, VO polsky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, chorvatsky, hebrejsky, maďarsky, polsky, čínsky, slovinsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný