North Video – Billy a Buddy 1

Vydavatelství North Video zahajuje ve čtvrtek 3. března 2011 další animovanou sérii Billy a Buddy 1 za 69,- Kč. Dva nerozluční kamarádi v novém seriálu pro všechny kluky a holčičky! Celkem 104 epizod seriálu na 10 DVD.

Předlohou seriálu je údajný „monument" francouzské literatury, v zemi vzniku již několik generací velmi populární příběhy pro celou rodinu. Komiks vytvořil v roce 1959 Belgičan Jean Roba a příběhy, vycházející v týdeníku Spirou se točí kolem typické rodinky s malým synkem Boulem a štěnětem kokršpaněla Billem. Což je docela zmatek, protože jiné prameny v souladu s textem obálky uvádějí jména opačně… Jedna animovaná verze pochází již z roku 1975, novější verze je zmodernizována pro současné diváky.

Billy a jeho pejsek Buddy jsou od rána do večera v jednom kole. Co se ti dva už spolu navyváděli! Vzorně se starají o své chlupaté i opeřené kamarády, prožívají s nimi mnohá napínavá dobrodružství a poznávají při tom svět kolem sebe. O jejich neuvěřitelných zážitcích vyprávějí i naše příběhy. Dnes se kupříkladu dozvíme, jak chytře vyzráli na nočního zloděje a jak potrestali tajemného únosce jejich želví kamarádky Karolínky.

DVD obsahuje epizody:

01. Dieta

02. Boj se škytavkou

03. Únos

04. Dobrou noc

05. Hrají divadlo

06. Mobilování

07. Super Billy

08. Školní filmové cvičení

09. Psí život

10. Ztracené štěně

11. Tajná schůzka

12. Fantom

Zadní strana 

Žánr: Animovaný / Dětský

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2004

Délka: 84 minut

Původní název: Boule et Bill / Billy & Buddy

Režie: Francis Nielsen

Scénář: Chris Arsonneaud, Héloïse Capoccia, Sylvie Chanteux, Didier Lejeune, Marie Locatelli, Max Mamoud, Pascal Mirleau, Ghislaine Pujol, Roba, Tony Scott, Hadrien Soulez Larivière

Produkce: Gaspard de Chavagnac, Paul Cadieux

Společnost: Dargaud Marina / Les Productions Tooncan XXIII Inc.

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: