Hollywood Classic Entertainment – Poslední templář

S tím, že jde o další titul řady FilmParáda, dorazily podklady od Hollywood Classic Entertainment, obsahující obal ediční řady Filmopolis na úterý 8. března 2011, kdy za 99,- Kč vychází Poslední templář. Jenom jeden může rozluštit kód. Podle světového bestselleru.

Mladá archeoložka Tess Chyakin se stane svědkyní podivného výstupu čtyř jezdců oděných jako templáři, kteří ukradnou zdánlivě bezcenný předmět z muzea. Tess se spolu s detektivem Seanem Dalym rozhodne přijít věci na kloub. Zdá se, že rozřešení celé záhady by mohlo odhalit skutečný původ samotného Ježíše a otřást křesťanstvím v základech. Jejich dobrodružná cesta se stává stále nebezpečnější a stopy vedou až do Vatikánu!

 

Dvoudílný televizní film o dobrodružné cestě za pokladem templářů a odhalením šokujícího tajemství z dávných dob.

Vnitřní strana 

Když v květnu 1291 dobyla muslimská armáda pod vedením sultána Al-Ašrafa Kálila Akko, poslední palestinskou křižáckou pevnost, umírající velmistr řádu pověřil rytíře Martina z Carmaxu a Aimarda z Villiers ochranou záhadné bedny. O více než sedm set let později je v newyorském Metropolitním muzeu slavnostně zahájena historicky první výstava vatikánských pokladů. Zatímco smetánka obdivuje vzácné artefakty, objeví se před muzeem čtyři jezdci v templářském brnění. Že nejde o součást slavnostního zahájení výstavy, se ukáže v okamžiku, kdy jeden z jezdců setne hlavu policistovi, jenž se pokusil zastavit je. Vzápětí vtrhnou do sálu a v nastalém zmatku se zmocní několika exponátů.

 

Než stačí zmizet, zasáhne nečekaně rázně křehká archeoložka Tess Chaykinová a jednoho ze zlodějů zraní. Když pak navštíví v nemocnici přítele Clivea a zjistí, že ve stejné leží i zadržený zloděj, přestrojí se za lékařku a pokusí se vyzvědět něco o přepadení. Krátce na to však neznámý muž dostane ze zloděje důležité informace, a pak ho zabije. Agent FBI Sean Daley zjistí, že Tess se zlodějem krátce před smrtí mluvila, a když mu později znovu zkříží cestu, pochopí, že se pokouší pátrat na vlastní pěst. Tess se setká s expertem na templáře Billem Vancem, který byl jedním z rytířů a ukradl z výstavy středověký kryptograf. Tess pochopí význam dávného zařízení, získá ho a s jeho pomocí rozluští prastarý rukopis s textem, popisujícím pohnuté osudy posledních křižáků, a záhadný Fonsalis. V Seanově doprovodu se ho vydá hledat do Turecka. Na palubě letadla je však i záhadný vrah, který zlikvidoval zloděje z výstavy. Brzy vyjde najevo, že pracuje pro vatikánského poradce monsignora De Angelise.

Potisk DVD 

Imdb.com 44 procent, na csfd.cz 38: Ubohý pokus přiživit se na samo o sobě hloupé Šifře, využít boomu templářské problematiky, okořenit špetkou Indiana Jonese, Lary Croft a Lovců pokladů a do toho namixovat love story. Škoda peněz na takovou slátaninu, je to atentát na dějepis i diváky.

Zadní strana 

Žánr: Dobrodružný / Drama / Fantasy / Thriller

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2009

Délka: obal uvádí 100 minut, imdb.com verze 240 nebo 120 minut včetně reklam

Původní název: The Last Templar

Světová premiéra: 26. ledna 2009 – USA

Režie: Paolo Barzman

Námět: Raymond Khoury

Scénář: Suzette Couture

Produkce: Zakaria Alaoui, Sandrine Gros d’Aillon, Irene Litinsky

Hudba: Normand Corbeil

Kamera: Thomas Burstyn

Střih: Arthur Tarnowski

Kostýmy: Mario Davignon

Společnost: Muse Entertainment Enterprises / Zak Productions

Natáčeno: Montréal, Québec, Kanada / Maroko

Hrají: Mira Sorvino (Tess Chaykinová), Victor Garber (Monsignor De Angelis), Scott Foley (Sean Daley), Anthony Lemke (Clive Edmonston), Kenneth Welsh (Bill Vance), Danny Bianco Hall (Plunkett), Omar Sharif (Konstantine), Rebecca Windheim (Kim), Christian Paul (Nick Aparo), Paul-Antoine Taillefer (templář Aimard), Stéphane Demers (templář Martin), Christian Grenier (templář Hugh), Mario Davignon (William of Beaujeu), Adam Bramble (New Yorský arcibiskup), Claudia Ferri (agentka FBI Louisa Acevedoová), Joseph Antaki (kapitán Rassoulis), Mark Antony Krupa (Branko Petrovic), Larry Day (Gus Waldron), Edward Yankie (Mitch Adeson), Jowanna Lévesque (starostova žena), Stéphane Gagnon (krasavec), Kevin Woodhouse (policista), Andrew Farmer (policista), Jason Cavalier (Crackhead), Vlasta Vrana (taxikář), Russell Yuen (agnet FBI), Christopher Backus (agent CIA), Mohamed Ould Soussi (starý Turek), Craig Thomas (policejní kapitán), Don Jordan (starosta), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: žádný