Intersonic – Titanic 1

Vydávané série InterSonicu se roztáhly přes celý týden, v sobotu 19. února 2011 se na pultech objeví další dokumentární řada z dílny Discovery World, vychází DVD Titanic 1, cena 69,- Kč. Loď, která vstoupila do dějin. Nejobsáhlejší kolekce na 4 DVD o největší námořní katastrofě.

Nejvěrnější dokument o největší námořní katastrofě.

Vydejme se na dobrodružnou cestu na dno moře. Pojďme nahlédnout do tajemství nejznámějšího vraku novodobé historie. Dokument nám odkryje nové a zajímavé informace o posledních momentech největší námořní katastrofy. Poslechneme si životní výpovědi těch, kteří tragédii Titanicu přežili. Uvidíme doposud nepublikované materiály i fotky. Díky moderní technologii budeme moci podrobně prozkoumat vrak lodě. Pokusíme se rozluštit tajemství, proč tento "nepotopitelný" parník skončil na dně moře při své první plavbě. Vědcům se podařilo najít další část lodě, a tím vyvrátit dosavadní teorie o katastrofě…

DVD má obsahovat jednu epizodu:

 

1. Nevyjasněné záhady Titanicu

Co bude obsahem všech 4 plánovaných DVD je opět záhada. Nejpodobnější, co se mi podařilo najít, jsou pouhé dva dokumenty vydané v DVD kolekci- Titanic: Untold Stories + The Last Mysteries Of The Titanic v souhrnné době 140 minut.

Český obal ale uvádí pro aktuální disk délku přes 100 minut. Že by na druhý disk zbylo jen 40? Ovšem všechno je možné – právě totiž beru do ruky DVD konkurence. Řitka Video má v katalogu nově dokument z dílny Discovery Worldu s českým názvem Poslední tajemství Titanicu, který trvá 44 minut. Shoda jen náhodná, nebo zase nějaký konflikt ve vydávání? Podle infa na webu vydavatele se shoduje rok výroby a jméno režiséra… Bez bližších podkladů těžko soudcovat.

Zadní strana 

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Délka: 104 minut

Původní název: Titanic

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: 4:3

Bonus: