Mirax – Kung-fu Kid

To jsou věci… Vydavatelství Mirax jsem už jednoznačně odepsal, vždyť jeho stále méně se vyskytující tituly se objevily na pultech naposledy dávno před koncem minulého roku a česká mutace webu je absolutně mrtvá. Jaké je tedy mé překvapení, když ve středu 18. května 2011 dorazil na pulty disk s jeho logem… Navíc zatímco domácí dvorní vydavatel filmografie (nejen) Jackieho Chana bez ohledu na procentické hodnocení šroubuje cenu až ke stokoruně, Kung-fu kid stojí stále jen 39,- Kč.

Obal „zaujme" nejen podivuhodným překladem názvu z maďarštiny, který s původním názvem, ani se zahraničními alternativami nemá nic společného, ale který Google neomylně svádí k tomu, aby ukazoval úplně jiný film (remake The Karate Kid). A především faktem, že neuvádí jiné znění, než maďarštinu a mandarínštinu. Pavel M. ale udává i češtinu – a jak je vidět z menu pracně sehnaného disku, je tam. Katastrofálně také vypadá údaj 4:3, originál podle imdb.com byl ve 2,35:1. Vypadá, že zdrojem nahrávky nejspíš byla VHS, úvod je letterbox v "původním" formátu, po určité době se obraz změní v příšerně poškrábanou, vyblitě barevnou ořezaninu 1,33:1. 

 

A nakonec tedy „český" popis z obalu:

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Mladý Jackie už od svých dětských let horlí ke Kung-fu, ale jeho otec je striktně proti. Jednoho dne se setká s žebrákem, který se mu nabídne, že ho naučí bojovému sportu. Jakcie prokáže svůj um, rychle se učí, o tom však nehovoří, ale své nadání tají. V okamžiku, když si restauraci jeho strýce vyhlédne vyděračská banda, Jackie musí uplatnit celé své bojové umění.

No, tak si vyberte – 47 procent na imdb.com a na csfd.cz 75: Jackie teprve na začátku kariéry, přesto už jsou vidět náznaky toho, kam se později dostal. Humoru maličko a bojové scény ještě nejsou to pravé ořechové…

 Zadní strana

Žánr: Akční / Komedie / Drama

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1971

Délka: podle obalu asi 83 minut (1:22:12)

Původní název: Guang dong xiao lao hu / Master with Crack Fingers

Režie: Mu Zhu

Scénář: Sun Liu

Produkce: Lee Long Koan, Dick Randall

Hudba: Frankie Chan

Kamera: Kuo-nan Huang, Fa-Shen Wu

Střih: Tsan-fung Yu

Kostýmy: Che Ying

Společnost: Soon Lee Films

Hrají: Jackie Chan aka Chan Yuan Lung (Jackie Chan), Siu Tien Yuen aka Hsao Ten Juan (starý mistr), Dean Shek aka Shth Tien (statkář), Kwok Choi Hon aka Kuo Tas Han (Little Frog), Biao Yuen aka Bill Yuen (Pickpocket), Feng Tien aka Chang Chin (Jackieho nevlastní otec), Yeong-mun Kwon aka Yung Man Kuen (velký šéf), Kam Cheung, Chun Chin, Yuet Sang Chin, Feng Erh, Kwong Lun Ho, Li-nan Ho, Chin Hsu, Lo Kam, Chung Kwan, Chien Tang Ma, Mars aka Fo Sing, Pei-pei Shu, Wah Lung Szema, Shan Tai, Chi Ming Wong, Mei Wong, Hua Yang, Yat Chor Yuen, a další

Lokalizace DVD 

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 mandarínsky (původní jazky), maďarsky, na obalu není uvedeno, že také česky  

Titulky: žádné

 

Zvukové stopy

 

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: upoutávka Onk-Bag 2