Vapet vás baví – Pěst plná hněvu

 

Dne 7. února 2008 by řady edice Vapet vás baví měl rozhojnit titul Pěst plná hněvu za 38,- Kč. Další mlátičku s nezapomenutelným Brucem Lee, občas uváděnou s podtitulem Čínská spojka, provází slogan „Kde je vůle, tam je síla, kde je bezpráví, tam je hněv“. 

 

 

Ve svém údajně nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. 

 

No, podle dostupných komentářů na webech to na potlesk zrovna nevypadá – řídký scénář, nic moc herci, celkově viditelný odstup od doby vzniku, občas podivná kamera, příšerný dabing. Zbyl jenom Bruce a kung-fu… A skoro na konci v obsazení uvedený Jackie Chan :-) 

 

Děj je zasazen do třicátých let, do doby okupace Číny. Mistr Huo z čínské školy bojových umění je zabit členem konkurenční japonské školy. I proto byl film při uvedení v Číně úspěšný, protože Bruce Lee se stal symbolem, když mlátí japonce. 

 

 

 

Žánr: Thriller/akční/drama

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1972

Délka: 102 minut

Originální název: Jing wu men (Fist of Fury)

Premiéra: 22.3.1972

Režie: Wei Lo

Scénář: Wei Lo, Bruce Lee, Kuang Ni

Produkce: Raymond Chow, Liang Hua Liu, Leonard Ho, Bruce Lee, Wei Lo, Andre Morgan

Hudba: Joseph Koo, Fu-ling Wang

Kamera: Chen Ching Chu

Hrají: Bruce Lee (Chen Zhen), Nora Miao (Yuan Le-erh), James Tien Chun (Fan Chun-hsia), Feng Tien (Fan), Paul Wei Ping-ao (Hu), Maria Yi (Yen), Lee Quin (Hsu), Lo Wei (Inspector), Hwong Chung Hsin (Tien), Han Yin-chieh (Feng Kwai-sher), Feng Wi (Yoshida), Tony Liu (Chin), Chin San (Tung), Riki Hashimoto (Hiroshi Suzuki), Robert Baker (Petrov „The Russian“), Lam Ching Ying (Stuntman), Jackie Chan (student Jing Wu), Fu Ching Chen (Chao) 

 

Údaje o DVD: 

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 kantonská čínština, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 2,35:1

Bonus: Audiokomentář Bey Logana, Rozhovory, Upoutávky, Biografie, Fotogalerie, Z naší nabídky