MF Dnes – Supervulkán 2

MF Dnes v úterý 9. června 2009 nabízí pokračování přepůleného pseudodokumentárního spektáklu Supervulkán 2, který lze po ekvilibristice s kuponem v novinách zakoupit za cenu 49,- Kč. Není to ani nukleární válka, ani teroristický útok, ale erupce gigantického supervulkánu! Připravte se na nejhorší! Supervulkán se chystá vybuchnout!

  

Druhá část dvoudílného fiktivního dokumentu z nedaleké budoucnosti. 

 

Píše se rok 2020 a svět čelí smrtelné hrozbě.

Erupce gigantického "supervulkánu" bublá pod povrchem Yellowstonského národního parku. Poslední erupce podobné síly uvrhla celý svět do temnoty trvající šest let, spustila poslední dobu ledovou a snížila počet obyvatel na Zemi na pouhé dva tisíce. Vědci vědí, že roztavená láva tlačící se na zemský povrch z Yellowstonu jednou exploduje.

Tento silný thriller založený na reálných faktech zkoumá, jaké ekologické, politické, ekonomické a společenské důsledky by taková katastrofická událost měla. Po naprosto zničujícím vyvrcholení se divákům naskýtá pohled na důsledky: svět po apokalypse.

Žánr: Thriller / Katastrofický / Akční / Drama

Země původu: USA / Velká Británie / Německo / Itálie / Japonsko

Rok vzniku: 2005

Délka: 52 minut (52:06)

Původní název: Supervolcano

Světová premiéra: 13. března 2005

Režie: Tony Mitchell

Scénář: Edward Canfor-Dumas, Julian Simpson

Produkce: Sara Cropley, Deboragh Gabler, Victoria Goodall, Mark Johnston, Michael J. Mosley, Ailsa Orr, Fiona Scott, Rosie Taylor

Hudba: Ty Unwin

Kamera: Derek Rogers

Společnost: Big Blast Productions / British Broadcasting Corporation / Legacy Filmworks

Natáčeno: Londýn, Velká Británie / Vancouver, British Columbia, Kanada / Yellowstone National Park, Wyoming, USA

Hrají: Michael Riley (Richard ‚Rick‘ Lieberman), Gary Lewis (Jock Galvin), Shaun Johnston (Matt), Adrian Holmes (Dave), Jennifer Copping (Nancy), Rebecca Jenkins (Wendy Reissová), Tom McBeath (Michael Eldridge), Robert Wisden (Kenneth Wylie), Susan Duerden (Fiona Liebermanová), Jane McLean (Maggie Chinová), Sam Charles (William Lieberman), Kevin McNulty (Joe Foster), Emy Aneke (Lt. Johnson), Garwin Sanford (Bob Mann), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný