KM Records – Prohnilí

Alter ego společnosti LK KM Records vypustilo v pondělí 11. dubna 2011 na pulty v prodejnách Levných knih již dávno vyprodaný film Prohnilí za 69,- Kč. Svérázné praktiky jednoho pařížského policisty.

Veselé policejní drama – proč ne? Když se parťákem protřeléhjo policajta Reného, který má svůj rajon v malíčku do posledního stánkaře a s nějakým tím úplatkem si nedělá hlavu, stane naivní idealista Francois, čistější než šerifova hvězda, musí se tato nerovnost charakterů vyřešit. René se rozhodne obrátit parťáka na svou víru a Francois se kupodivu nejen nechá vést, ale sám přichází s nápadem, jak se ještě lépe zaopatřit.

Alternativní obal předchozího vydání 

Filmu dominuje nejen herecký výkon Philippa Noireta, ale také ulice a uličky, atmosféra pařížského Montmartru přeplněného všemi barvami pleti, drobnými přestupky proti zákonu i skutečnými zločiny. Ve svém rajónu si policista René vybudoval za dlouhá léta služby dokonalý systém, jak "vycházet" se svými ovečkami i se svým platem. Jednoho dne však dostane mladého partnera, který se ohání zákonem a policejní etikou na každém kroku. René nechce ponechat nic náhodě a snaží se mladého policistu přivést na "správnou" cestu všemi možnými prostředky.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Hodnocení na imdb.com přes 70 procent, na csfd.cz 85: Výborná hořká komedie, leckdy drsná a velice zábavná, obsahující ono zázračné kouzlo pravých francouzských kriminálek…

Zadní strana 

Žánr: Komedie / Krimi

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1984

Délka: 103 minut (1:42:33)

Původní název: Les Ripoux

Světová premiéra: 19. září 1984 – Francie

Premiéra v ČR: 1. října 1987

Režie: Claude Zidi

Scénář: Didier Kaminka, Simon Michaël, Claude Zidi

Produkce: Claude Zidi

Hudba: Francis Lai

Kamera: Jean-Jacques Tarbès

Střih: Nicole Saunier

Kostýmy: Olga Pelletier

Společnost: Films 7

Natáčeno: Paříž, Francie

Hrají: Philippe Noiret (René frond), Thierry Lhermitte (François Lesbuche), Régine (Simone), Grace De Capitani (Natasha), Claude Brosset (Vidal), Albert Simono (inspektor Leblanc), Julien Guiomar (komisař Bloret), Henri Attal (Dédé la Mitraille), Abou Bakar (Le noir ‚Cartier‘), Pierre Baton (advokát), Bernard Bijaoui (Camoun), Jean-Claude Bouillaud (dozorce), Julien Bukowski (řidič), François Cadet (hoteliér Louxor), Jocelyn Canoen, Kamel Cherif (Abdel), Jean Cherlian (vrchní dozorce), Louise Chevalier (stará dáma), Med Salah Cheurfi (taxikář), Jacques Ciron (majitel restaurace), Gérard Couderc (řezník), Michel Crémadès (kapsář), Alain David (Marcel), Cheik Doukouré, Michel Duchezeau, Richard Fiardo, James Fitzgerald, Pierre Frag (Pierrot), Jacques Frantz (Franck), Olivier Granier, Michel Hardy, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital francouzsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,66:1)

Bonus: žádný