Blesk pro ženy – Šťastná navždy

Tipovat bez podkladů podle prťavého náhledu obalu, byť i je na něm uvedeno jméno hlavní hvězdy, nebývá leckdy příliš snadné, když si distributor pro film vymyslí vlastní název. Hollywood Classic Entertainment do řady titulů, které vycházejí s logem deníku Blesk pro ženy, zařazuje v pondělí 15. srpna 2011 za 59,- Kč cosi romantického s Audrey Tautou a českým názvem Šťastná navždy. V New Yorku je možné všechno! A v České republice také – podle Pavla M. je uvnitř pošetky v textu zmíněný český film Happy End, takže pozor!

Ze všeho nejspíš jde o hodnocením zcela (pod)průměrnou komedii – což je možná důvod přejmenování, aby to nebylo tak snadné poznat. Druhým možným důvodem je ten, aby nedošlo k záměně s pamětnickým filmovým experimentem Oldřicha Lipského – ale popravdě, znáte tenhle obrácený film s Vladimírem Menšíkem v hlavní roli?

 

Francouzská herečka chce vyzkoušet své štěstí a přestěhuje se na Manhattan. Avšak nepočítá s tím, že se zamiluje do scénaristy! Audrey Tautou na cestě za snem stát se novou Audrey Hepburn.

 

Na imdb.com 53 procent, na csfd.cz 43: Totálně nezvládnutý film, který není ani romantický, ani vtipný. Audrey vám brzy poleze na nervy stejně jako tomu chudákovi scénáristovi, pod jehož oknem přespává. Ještě pár takových nudných a trapných filmů a na Audrey se bude už jen hořce vzpomínat jako na herečku jedné role.

Zadní strana 

Film nakonec jako příbal nevyšel, celý náklad obsahoval DVD z konkurenčního katalogu Happy End (viz výše) s chybným potiskem. 

Žánr: Komedie / Drama / Romantický

Země původu: USA / Francie / Německo

Rok vzniku: 2003

Délka: 88 minut

Původní název: Happy End / Nowhere to Go But Up

Světová premiéra: 24. prosince 2003 – Francie

Režie: Amos Kollek

Scénář: Amos Kollek

Produkce: Jean-Michel Dissard, Christine Gozlan, Avram Ludwig, Frédéric Robbes, Alain Sarde, Rob York

Kamera: Ken Kelsch

Střih: Luc Barnier, Jeffrey Marc Harkavy

Kostýmy: Kathryn Nixon

Společnost: F.R.P. / Forensic Films / Studio Canal

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA / New York City, New York, USA

Hrají: Audrey Tautou (Val Chipziková), Justin Theroux (Jack), Jennifer Tilly (Edna), Laila Robins (Irene), Catherine Cathy Curtin (Beatrix), Jenna Lamia (Sparkle), Juan Carlos Hernández (Eddie), Bruce MacVittie (Benito), Joe Zaloom (Karim), Karen Evans Kandel (producent), Cherita Armstrong (prostitutka), Yusef Bulos (květinář), Umit Celebi (číšník Emil), Jenny Sterlin (učitelka výslovnosti), Alice Liuová (Číňanka), Adam Stein (režisér), Andrew Weems (režisér castingu), Daniel Oreskes (režisér castingu), Tom Parker (herec), Jeffrey Carlson (Luke), Vickie Tanner (servírka), Andrew Benator (právník), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný