Vapet vás baví – Superúčetní

 

Každá doba, každé století, mělo a bude mít svého Fantozziho! Superúčetní – smršť šílených gagů a útrap účetního Fantozziho! Superúčetní – již ve čtvrtek 21. února 2008 na novinových stáncích. Vapet v edici Vás baví nabízí tuto italskou komedii za 38,- Kč

 

 

Bůh chtěl stvořit člověka, ale bohužel tento pokus skončil stvořením tvora jménem Fantozzi. Ten naléhal, až mu bůh stvořil i ženu (Pinu), které se narodila krásná dcerka (Mariangela). A tak se v tomto díle musí Fantozzi probít od pravěku do budoucnosti. 

 

Základní myšlenka filmu Superúčetní je ukázat Fantozziho a jeho rodinu jak žili v průběhu dějin od začátku světa. Toho je dosaženo zobrazením této ztracené existence v několika epizodách. Spatříme pana účetního jako pravěkého jeskynního muže, řeckého vojáka, křižáckého rytíře, francouzského revolucionáře a dalších. 

 

Myšlenka protáhnout Fantozziho dějinami je nesporně zajímavá, ale současně tak trochu ukazuje snahu natáčet další pokračování s (především v Itálii) oblíbeným hrdinou i když už není o čem. A tak absenci scénáristických nápadů nahradila tato fantastická cesta časem. 

 

Nic proti tomu, ale většina těchto epizod není až tak zábavná a film jako celek je docela nudný. Jistě, najde se tam řada zábavných momentů a gagů, ale je jich příliš málo, málo na to, aby zaplnily celý film. Nicméně za cenu 38,– Kč si můžete říkat, že minimálně milovníkům tohoto typu humoru udělá radost, a příznivcům Paola Villagia rozšíří obzory. 

 

Žánr: Komedie

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1986

Originální název: Superfantozzi

Délka: 90 minut

Světová premiéra: 23. prosince 1986 – Itálie

Režie: Neri Parenti

Scénář: Alessandro Bencivenni, Leonardo Benvenuti, Piero De Bernardi, Neri Parenti, Domenico Saverni, Paolo Villaggio

Produkce: Augusto Caminito, Francesco Casati

Hudba: Fred Bongusto

Kamera: Cristiano Pogany

Střih: Sergio Montanari

Kostýmy: Christiana Lafayette

Společnost: Scena Film / Reteitalia  

Hrají: Paolo Villaggio (Ugo Fantozzi), Liù Bosisi (Pina Fantozziová), Gigi Reder (Filini), Plinio Fernando (Mariangela Fantozziová), Eva Lena, Luc Merenda, Jimmy il Fenomeno, a další 

 

Údaje o DVD:  

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: upoutávka