Tonya Graves vydá debutové sólové album u Supraphonu

TONYA GRAVES, známá také jako zpěvačka Monkey Business, podepsala uměleckou smlouvu s vydavatelstvím Supraphon, u kterého 30. září 2011 vydá své debutové sólové album I’m The Only Me

 

Na vzniku alba, které již v rádiích reprezentuje pilotní singl „39 Reasons“, Tonya spolupracovala s kytaristou Support Lesbiens Hynkem Tomanem.

 

„Přestože jsem se v poslední době často sólově věnovala jazzovým projektům, toto album jazzové nebude. Přinese mix různých stylů a hudebních vlivů, proto ho nemůžu žánrově přesně definovat. Můžu ale říct, že jsem s dosavadním výsledkem moc spokojená a doufám, že posluchači si tuhle desku budou užívat stejně jako já“, uvedla Tonya Graves.

„Jakékoliv stylové pojmenování by v případě této desky bylo asi zavádějící, každá píseň je solitérem, který obstojí jak samostatně tak vcelku.“ doplňuje Hynek Toman, který je nejen autorem hudby, ale i producentem celého alba. „S Tonyou se mi spolupracuje moc dobře, mám pocit, že jsme si autorsky tzv. padli do noty a věřím, že to bude na desce znát. V tuto chvíli máme hotových sedm skladeb, které vznikly u mě ve studiu, míchat je však bude Ecson Waldez v Biotechu.“  

 

Nové album by mělo přinést i duet s frontmanem kapely Support Lesbiens Kryštofem Michalem a s Matějem Ruppertem z Monkey Business, ve kterých Tonya nadále působí. Paralelně s přípravou alba se zpěvačka začala naplno věnovat také své koncertní sólové činnosti.

Nové skladby představila např. na festivalu Mezi ploty nebo Czech Street Party v Bruselu, v nejbližší době bude k vidění např. 7.7 v Karlových Varech, 13.8. v Praze na Prague Pride nebo 25.8. na Opavském kulturním létě.