Filmag horor – Krokodýl

Ve středu 4. května 2011 nabídne Filmag v ediční řadě Horor v digipacku za 99,- Kč další Béčkovou variaci na tisíckrát omleté téma Krokodýl. Zmutované monstrum útočí!

Slavné monster horory z padesátých let se staly inspirací pro americko-thajské tvůrce, kteří vytvořili klasický krvavý příběh, v němž na lidstvo útočí zmutovaný obří krokodýl.

Radioaktivní zamoření z dalekých tichomořských ostrovů způsobilo kromě jiných katastrof také přetvoření obyčejného krokodýla v krvelačné monstrum, nadané schopností vyvolávat vodní víry, smrště a zemětřesení. To na vlastní kůži také brzy poznají obyvatelé thajských letovisek, jež se záhy změní v apokalyptická místa plná smrti. Zabijáckého krokodýla může zastavit jedině geniální doktor Akom, kterého žene kupředu touha pomstít smrt své rodiny.

Obálka asijského vydání 

Katastrofálnímu nedostatku podrobnějších informací o tvůrcích filmu odpovídá i hodnocení na imdb.com 30 procent, csfd.cz zatím nic: Ultralevný plagiát Čelistí s neuvěřitelně mizernými triky. Zmatený střih, monotónní hučící hudba, nezvládnutá kamera (přechody ze tmy do oslnivého slunce) nutí diváka vidět tuhle kuriozitu opakovaně, aby se pokusil rozluštit, co se vlastně stalo. Nebo spíš nestalo, ale mělo se stát. Jakékoli varování vás nepřipraví na to, co skutečně uvidíte.

Zadní strana 

Žánr: Horor

Země původu: Thajsko / USA

Rok vzniku: 1981

Délka: 92 minut

Původní název: Chorake

Světová premiéra: 18. listopadu 1981 – USA

Režie: Sompote Sands

Produkce: Robert Chan, Dick Randall

Společnost: Chaiyo Productions

Natáčeno: Thajsko

Hrají: Nat Puvanai (Dr. Anthony Akom), Tany Tim, Angela Wells, Kirk Warren (rybář Tanaka), Robert Chan, Bob Harrison, Nancy Wong, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1, podle imdb.com 2,35:1 – opět lze říct jenom ouha)

Bonus: