Filmag horor – Halloweenská noc

Nenechte se splést. Filmag v edici Horor ve středu 19. října 2011 nabídne za 99,- Kč film s názvem Hallowenská noc, nejde ale o celkem slušně hodnocený horor Michaela Doughertyho, nýbrž o další výplod studia Asylum. Šílený mstitel barví svátek zesnulých do ruda.

Pamatujete si na Michaela Myerse, který na Halloweena vyvraždil polovinu své rodiny? Nyní přichází daleko horší monstrum, které svátek zesnulých promění v jednu velkou krvavou lázeň.

V roce 1982 byl mladík Chris Vale neprávem odsouzen k pobytu v ústavu pro choromyslné poté, co byly u něj v domě objeveny orgány policistů. Nyní, po deseti letech, které ho změnily k nepoznání, se rozhodl utéct a dokázat svou nevinnu. Vrací se do domu, kde vyrůstal, ale nachází zde úplně novou rodinu, právě slavící halloweenskou noc. Jak večer postupuje, Chris se stále zuřivěji snaží nalézt jakoukoliv stopu, která by ho očistila. Účastníci divoké party a policie jsou mu ale v patách, a tak se Chris rozhodne změnit své plány. Rozpoutá vlastní vražedné šílenství, které má navždy ukončit jeho zoufalství.

Z traileru

Z traileru

Z traileru

Z traileru 

Divácké komentáře popisují děj poněkud jinak. Chris se podle nich do léčebny dostane poté, co se stane svědkem znásilnění matky a je opařen párou z potrubí. Podle některých poté vypadá jako nepovedená zombie, podle jiných jako hamburger od McDonalda…

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Na imdb.com 41 procent, na csfd.cz 42: Jako obvykle pouhý příživník na úspěchu tématu a názvu, ani jedna nová myšlenka. V tomhle segmentu a od tohoto studia to ale nakonec není tak strašné. Divák musí překousnout jen to, že herci neumí hrát a scénář je blábol. Jinak slušný proud mrtvol, spousta křiku a nahotin.

Zadní strana 

Žánr: Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 82 minut (1:21:42)

Původní název: Halloween Night

Světová premiéra: 24. října 2006 – USA

Režie: Mark Atkins

Scénář: Michael Gingold, David Michael Latt

Produkce: Anthony Fankhauser, David Michael Latt, David Rimawi, Sherri Strain, Rick Walker

Hudba: Mel Lewis

Kamera: Mark Atkins

Střih: David Michael Latt

Kostýmy: Corena Gibson

Společnost: The Asylum

Natáčeno: Lake Arrowhead, San Bernardino National Forest, Kalifornie, USA / Norwalk, Kalifornie, USA

Hrají: Derek Osedach (David Baxter), Rebekah Kochan (Shannon), Scot Nery (Chris Vale), Sean Durrie (Larry), Alicia Klein (Tracy), Erica Roby (Angela), Amanda Ward (Kendall), Jared „Michaels" Cohn (Daryll), Michael Schatz (troll), Amelia Jackson-Gray (Jeanine), Nicholas Daly Clark (Todd), Tank Murdoch (strážník Connors), Stephanie Christine Medina (Kim), Jonathan Weber (Charlie), Jan Anderson (paní Valeová), Fabrizio Villasanta (pan Vale), Jason S. Gray (Leigh Mervis), Evan Bloch, Sam Stone (mladý Chris), Jonathan Margolis (Manny), Carl Olson (vedoucí), Mike Zent (Mitch), Jay Costelo (Eddie), John Brody (strážník Hill), Natalie Defay (pirátka), Erik Lynch (řidič náklaďáku), Collin Horton (Dick), Shaun Dallas (Tom), Shaun Anderson Sullivan (Harry), Eric Spudic (Stu), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1)

Bonus: další DVD