Vapet – 99 franků

Vapet v pondělí 24. října 2011 pokračuje v představování méně známých filmů, na řadě je komedie 99 franků za cenu 99,- Kč. Všechno se dá koupit! Láska, umění planeta Země, vy i já… Já především!

To je krédo Octava Paranga, největšího reklamního mága své doby. On je tím, kdo vám podsouvá sny o tom, co nikdy mít nebudete. Oblíká se do světových značek, balí nekrásnější baby, pije super drinky i drogy si kupuje v té nejvyšší kvalitě.

Pokud si snad někdy ušetříte na auto vašich snů, pro Octava už bude z módy. On dnes rozhoduje o tom, co budete chtít zítra. Jeho práce je manipulovat s vámi.

Ne, není to Jirka Macháček v převleku, je to Jean Dujardin 

Bezesporu prvních 33 let jeho života bylo vážně úspěšných. Octave však není hodnej kluk, ale pěknej hajzl. Užívá si života plnými doušky, jednou ale narazí. Zamiluje se a málem mu to utrhne srdce.

Chce změnit svůj žebříček hodnot. Ale uniknout starým zvykům není tak snadné…

První film, který vám nabízí dva konce. Vyberte si!

Německá verze obálky (a názvu) 

Skóre na imdb.com 71 procent, rottentomatoes.com dává 74 a csfd.cz 77: Zvláštní vizuálně povedený trip o světě peněz a cynismu ze světa marketingu.

Zadní strana 

Žánr: Komedie / Drama

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2007

Délka: 101 minut

Původní název: 99 francs

Světová premiéra: 26. září 2007 – Belgie / Francie

Režie: Jan Kounen

Námět: Frédéric Beigbeder (román)

Scénář: Nicolas Charlet, Bruno Lavaine, Jan Kounen

Produkce: Rémi Burah, Alain Goldman, Marc Vadé

Hudba: Jean-Jacques Hertz, François Roy

Kamera: David Ungaro

Střih: Anny Danché

Kostýmy: Chattoune

Společnost: Légende Entreprises / Film 99 Francs / Pathé / Arte France / Canal+ / CinéCinéma / Poste Image / Cofimage 18

Hrají: Jean Dujardin (Octave Parango), Jocelyn Quivrin (Charles ‚Charlie‘ Dagout), Patrick Mille (Jean-François ‚Jeff‘ Marolles), Vahina Giocante (Sophie), Elisa Tovati (Tamara), Nicolas Marié (Alfred Duler), Dominique Bettenfeld (Jean-Christian Gagnant), Antoine Basler (Marc Maronnier), Fosco Perinti (Giovanni Di Toro), Cendrine Orcier (Fabienne), Dan Herzberg (Steven), Arsene Mosca (dealer), Niels Dubost (otec Groobad), Aurélie Boquien (matka Groobadová), Mathis Jamet (dítě Groobadových), Max Bennett (bastard #1), Dioucounda Koma (bastard #2), Joachim Staaf (bastard #3), Anton Yakovlev (bastard #4), Yongsou Cho (bastard #5), Luis Martinez-Saiz (bastard #6), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: