DVD edice – Ironclad (BR)

To jsem zvědav, jestli se před vydáním bude měnit obal, nebo ne. Jako poslední říjnový titul figuruje v přehledu DVD edice třetí Blu-ray za 199,- Kč s filmem Ironclad, jehož obálka inzeruje, že jde o nejlepší film roku 2011 (ani ty tři vykřičníky mě nepřemluví, když je teprve srpen). A kde se vzalo udávané skóre 96 procent na csfd.cz, to ví asi jenom dávná minulost, momentálně je to 68… Nevím, kdy se na pultech modrá verze disku ocitla, ale já ji poprvé viděl v prodeji až v pondělí 28. listopadu 2011.

Na webu vydavatele opět žádné velké české info – děj tohoto velkolepého historického velkofilmu se odehrává ve 13. století v Anglii (údajná velkolepost stála podle dostupných zdrojů v dnešní době komických 25 milionů dolarů).

Náhled obalu poskytuje informací o trochu víc:

Lokalizovaná verze obálky 

Hrstka odhodlaných brání hrad Rochester proti králi Janu Bezzemkovi. Král byl nedávno donucený přijmout listinu Magna Charta omezující jeho moc, což hodlá změnit s pomocí dánských žoldnéřů. V poslední chvíli přijde obráncům na pomoc francouzská armáda.

 

Středověkých "Sedm statečných" kombinuje stylizovanost filmu "300" s vášnivým heroismem a romantičností "Statečného srdce". Akční thriller vypráví skutečný příběh pestré skupiny tvrdých, bojem tvrzených válečníku, kteří obstáli několika brutálním a krvavým měsícům v obležení kvůli zoufalé sázce, že ubrání svobodu své země.

Na imdb.com jen 62 procent, což pro film roku asi není příliš lichotivé: Nekompromisní až béčková řezničina tentokrát o hodných templářích. Solidní herecké obsazení, vzduchem lítají ruce, nohy a hlavy, ale délka je na jedno obléhání trochu moc a s historickou pravdou to moc společného nemá (Rochestr padl po měsíci a půl, Francouzi dorazili o rok později a Dánové určitě nemluvili maďarsky).

Zadní strana 

Žánr: Akční / Dobrodružný

Země původu: Velká Británie / USA / Německo

Rok vzniku: 2011

Délka: 121 minut

Původní název: End of the Spear

Světová premiéra: 4. března 2011 – Irsko / Velká Británie

Režie: Jonathan English

Scénář: Jonathan English, Erick Kastel, Stephen McDool

Produkce: Glenn Kendrick Ackermann, Christian Arnold-Beutel, Evan Astrowsky, Graham Begg, Rick Benattar, Adam Betteridge, Brian Brightly, Jamie Carmichael, Andrew J. Curtis, Jonathan English, John Evangelides, Uwe Feuersenger, Mark Foligno, James Gibb, Al Munteanu, Robyn Owen, David Rogers, Marcus Schöfer, Tilo Seiffert, Deepak Sikka, Andrew Warren

Hudba: Lorne Balfe

Kamera: David Eggby

Střih: Peter Amundson, Gavin Buckley

Kostýmy: Beatrix Aruna Pasztor

Společnost: ContentFilm International / Film & Entertainment VIP Medienfonds 4 GmbH & Co. KG / Molinare Investment / Mythic International Entertainment / Perpetual Media Capital / Premiere Picture / Rising Star / Silver Reel / VIP 4 Medienfonds

Wales Creative IP Fund  

Natáčeno: Wales, Velká Británie

Hrají: James Purefoy (Marshall), Brian Cox (Albany), Kate Mara (Isabel), Derek Jacobi (Cornhill), Paul Giamatti (král Jan), Charles Dance (arcibiskup Langton), Jason Flemyng (Beckett), Jamie Foreman (Coteral), Mackenzie Crook (Marks), Rhys Parry Jones (Wulfstan), Aneurin Barnard (Guy), Vladimir Kulich (Tiberius), David Melville (baron Darnay), Annabelle Apsion (Maddy), Steffan Rhodri (Cooper), Daniel O’Meara (Phipps), Bree Conden (Agnes), Guy Siner (Oaks), John Pierce Jones (Cook), Wyn Bowen Harries (baron), Dewi Williams (baron), a další

Údaje o BR:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: neuveden