DVD edice – Na konci světa (BR)

Bodové skóre edičního plánu DVD edice na měsíc říjen zachraňují alespoň Blu-ray disky, další premiérou za 199,- Kč bude Na konci světa, dovolávající se 77 procent na csfd.cz. Strhující dobrodružný velkofilm o střetu dvou civilizací.

Ekvádorský prales roku 1943. Skupinka misionářů z organizace SIL International se vydává za domorodým kmenem žijícím v deštném pralese v povodí Amazonky. Jejich putování však končí tragédií. Misionáři, kteří přišli indiány zachránit a vysvobodit jejich duše, jsou za svoji obětavou práci zabiti… Rok 1965 – rodiny zabitých přicházejí do osady a několik měsíců žijí společně s domorodci.

Silně emotivní příběh podle skutečných událostí, nádherná příroda, úchvatné letecké záběry, skvělá hudba a autentický příběh o střetu dvou kultur.

Lokalizovaná verze obálky 

Dosavadní text zněl odlišně:

Odvažte se navázat kontakt.

Příběh Mincayani, člena kmene Waodani z džungle Ekvádoru. Když je pět mladých misionářů, mezi nimi Jim Elliot a Nate Saint, nabodnuto na kopí kmenem Waodani v roce 1956, započne série událostí, které změní život nejen rodinám zabitých misionářů, ale také Mincayanimu a jeho lidem.

Vůči výše zmíněnému skóre je imdb.com níž, 67 procent: Emocemi nabitý film. Na to, že jde o nezávislý film s omezeným rozpočtem je to úchvatné. Můj otec ztratil život na konci oštěpu (Konec oštěpu je původní název filmu) – bylo to na konci oštěpu, který spojil mě a Mincayaniho… Je člověk schopen spřátelit se s těmi, kdo zabili jeho rodinné příslušníky a přátele?

Zadní strana 

Žánr: Dobrodružný / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 110 minut

Původní název: End of the Spear

Světová premiéra: 2. prosince 2005 – USA, Los Angeles

Režie: Jim Hanon

Scénář: Bill Ewing, Bart Gavigan, Jim Hanon

Produkce: William Bowling, Jennifer Clymer, Bill Ewing, Bart Gavigan, Mart Green, Eugene Mazzola, Kevin McAfee, Tom Newman

Hudba: Ron Owen

Kamera: Robert A. Driskell Jr.

Střih: Miles Hanon

Kostýmy: Marian Ceo

Společnost: Every Tribe Entertainment / Bearing Fruit Entertainment Communications

Natáčeno: Panama

Hrají: Louie Leonardo (Mincayani), Chad Allen (Nate Saint / Steve Saint), Jack Guzman (Kimo), Christina Souza (Dayumae), Chase Ellison (mladý Steve Saint), Chemo Mepaquito (Gikita), Ninabet Bedoya (Gimade), Sara Kathryn Bakker (Rachel Saintová), Cara Stoner-Parris (Marj Saintová), Beth Bailey (Elisabeth Elliotová), Ocniel Barrigon (Nenkiwi), Yariela Caizamo (Ompodae), Andrea Lino Mache (Dawa), Marco Flaco (mladý Mincayani), Gabriela Valdespino (mladá Dayumae), Lisbeth Flaco (Bibanka), Laura Mortensen (Valerie Elliotová), Sean McGowan (Jim Elliot), Matt Lutz (Pete Fleming), Stephen Caudill (Ed McCully), Patrick Zeller (Roger Youderian), Traci Dinwiddie (Marilou McCullyová), Wynn Everett (Olive Fleming Liefeldová), Sylvia Jefferies (Barbara Youderianová), Jennifer Massey (Ginny Saintová), Muse Watson (Adolfo), Félix Solis (Julio), Kalani Queypo (Angel), Jose Liberto Caizamo (Nampa), Marcial Caizamo (Dyuwi), Atilano Flaco (Inawah), Magdalena Condoba (Akawo), Ortensia Tocamo (Maengamo), Jose Martinez (Caento), Ruben Barrigon (Mingi), Raquel Chami (Epa), Marlenis Matias (Winamae), Ericka „Luz" Amadra (mladá Gimade), Valerie Romano (Kathy Saintová), a další

Menu 

Údaje o BR:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: neuveden