DVD edice – Ohnivé ženy mezi námi

DVD edice plánuje postupně vydat celou duchařskou trilogii o proměnách dvou středověkých čarodějnic. Závěrečný díl má název Ohnivé ženy mezi námi za nově zavedených 69,- Kč.

Závěrečný díl klasického českého duchařského komediálního triptychu zavede Martu, Magdalenu i Janka do světa televize.

Připomínat jejich existenci už pravděpodobně není nutné, protože s Martou a Magdalenou jste se sešli již dvakrát. Dnem konání třetího "ohnivého" příběhu je svátek svatého Barnabáše. Do slavnostně vyšňořeného sedmisetletého Milotína přijíždí kompletní televizní přenosový štáb s obrovskými vozy, spoustou techniky a lidí, aby milotínským pomohl s uspořádáním estrády, která by měla proslavit město. Jenže…

Paní režisérka z toho padá do mdlob a tak má duch Marty tělo. Přijíždí konferenciérka, jejíhož těla se v pravou chvíli pro změnu zmocní duch Magdaleny. Chvíli trvá než se "ohnivé ženy" vpraví do nových rolí. K úspěchu přenosu přispěje hlavně knihovník Holoubek, znalý starodávných kronik a historie dvou upálených čarodějnic. Jeho vystoupení ale zvedne v městečku vlnu nenávisti a pomluv. Až letitá moudrost a zkušenost Marty s udavači přinese do konfliktu rozvahu a řešení. Porozumění a zalíbení v Holoubkovi přivede nakonec Martu k rozhodnutí ponechat si tentokrát tělo a zůstat na světě. Připojí se i Magdalena s Jankem, kteří se při estrádě definitivně našli.

Na Strašidla ze Spessartu to prostě nemá…

Zadní strana 

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1987

Délka: 65 minut

Režie: Zdeněk Podskalský

Asistent režie: Kateřina Slezáková

Pomocná režie: Zuzana Fialová

Scénář: Hermína Franková

Dramaturgie: Jana Dudková

Produkce: Jiřina Pokorná-Makoszová

Hudba: Vítězslav Hádl, na obalu uváděný Jiří Svoboda měl pouze hudební režii

Kamera: Vladimír Holomek

Střih: Jana Malásková, Mirko Veselý, Marie Maršálková

Zvuk: Jiří Urban

Architekt: Leopold Zeman

Kostýmy: Irena Greifová

Masky: Milan Sedlář, Eva Šidlíková, Hana Beránková

Společnost: Československá televize

Hrají: Jana Hlaváčová (Marta – vdova po parukáři), Dagmar Veškrnová-Havlová (Magdalena – farská kuchařka), Karel Roden (Janek), Ondřej Vetchý (asistent režie), Jaroslav Kepka (vedoucí přenosového vozu), Petr Nárožný (Holoubek), Ljuba Skořepová (Čiperná), Jiřina Jirásková (knihovnice), Jan Přeučil (kapelník), Zdeněk Srstka, Oldřich Vlach (dramaturg), Jiří Plachý (kameraman), Vlastimil Bedrna (produkční), Ladislav Trojan (referent), Ludmila Roubíková (vrátná), Jiří Pleskot (psychiatr), Zbyšek Pantůček (pouťový zpěvák), Ondřej Havelka, Jaroslav Tomsa (koordinátor kaskadérů)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: