DVD edice – Cyranův ostrov 2

V dubnových plánech DVD edice figuruje pokračování cyklu z obrazovek TV Barrandov, s neznámým datem vydání za 69,- Kč je připraven další disk z celkového počtu šesti plánovaných Cyranův ostrov 2. Na pultech od středy 6. dubna 2011.  

Na disku jsou tyto epizody:

05. Nedobytné alimenty (27:27)

Poklidný večer nabitý nostalgickým rozjímáním na zámku u rodiny Cyranyů hrubě naruší v pořadí druhá manželka barona Romedia svým nečekaným a neohlášeným vpádem. Jako ex-manželka si přišla pro alimenty, ale byla po zásluze ze zámku odnesena s prázdnou.

06. Nápadník (27:11)

Baron Romedius se obává vymření rodu a snaží se přimět ke graviditě dceru Terezu a snachu Libunu. Ani jenda z nich však nejeví o těhotenství zájem a baron se začíná obávat o jejich sexuální zaměření. Jako první ho z obav vyvede komtesa Tereza, která si přivede domů sympatického Rosťu.

07. Dobrá rada nad zlato (27:38)

Po celoživotním užívání dnes již nepojízdných osmi trabantů Cyranyovi zatouží po opravdovém, stále pojízdném automobilu. Na takový však nemají finanční prostředky, a proto vymýšlí, jak se k nim, pokud možno bezpracně, domoci. Když už si neví rady, rozhodnou se pro poradenskou službu.  

08. Přízrak starých časů (27:34)

Šlechtická rodina Cyranyů probírá u sklenky vína několik závažných problémů, například nebezpečnou závislost sluhy Jaroměře na pivu, blížící se zatmění slunce a časté ztráty zahradnického náčiní. Poklidnou večerní atmosféru na zámku však naruší tajemná návštěva z Východu.

Zadní strana 

Délka: 112 minut

Režie: Petr Burian

Scénář: Ivan Mládek

Kamera: Jan Hušek

Hrají: Ivan Mládek (baron Romedius Cyrany), Ivo Pešák (lokaj Jaroměř Kotula), Lenka Šindelářová (baronka matka Cyranová z Nedabylic), Milan Pitkin (svobodný pán Emerich Cyrany), Lenka Plačková (komtesa Cyrany), Jan Mrázek (rytíř Ignác Cyrany), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný