DVD edice – Cyranův ostrov 3

DVD edice plánuje pokračování cyklu z obrazovek TV Barrandov, přibližně po 29. dubnu 2011 dojde k vydání dalšího disku z celkového počtu šesti plánovaných Cyranův ostrov 3 za 69,- Kč. Zájemci si mudeli počkat až do středy 18. května 2011.  

Originální český sitcom Ivana Mládka ze života pokleslé aristokratické rodiny.  

 

Na disku jsou tyto epizody:

09. Zelený teror – 27:20

Šlechtická rodina Cyranyů si s hrůzou uvědomí, že ji víc než vlastní existenční starosti leží na srdci globální oteplování, ozonová díra a plašení lesní zvěře zpívajícími trampy. Émrého nejvíc trápí znečišťování zemské atmosféry kadidlem a odhodlá se k zoufalému činu.  

10. Učitel tance – 27:31

Barona Romedia a jeho bratra rytíře Ignáce trápí nevzdělanost, vulgární vyjadřování a zejména nespolečenské chování mladších příslušníků rodiny. Vzhledem k blížícímu se zámeckému plesu pozvou na zámek učitele tance a společenské výchovy.  

11. Zámecký ples – 28:01

Cyranyovi přijímají pozvání na všechny večírky a plesy okolních šlechtických rodin a nezbývá jim, než také uspořádat na svém zámku nějakou společenskou akci. Rozhodnou se pro ples, rozešlou všem pozvánky, ale záhy zjistí, že co do solventnosti přecenili své síly.

12. Jiný stav – 28:31

Hlava rodiny baron Romedius toužící po vnoučátku se dovídá o graviditě své dcery komtesy Terezy, jeho radost nekalí ani skutečnost, že si budoucí otec dítěte Afričan Lumumba nechce jeho dceru vzít.  

Zadní strana 

Délka: 110 minut (111:24)

Režie: Petr Burian

Scénář: Ivan Mládek

Kamera: Jan Hušek

Hrají: Ivan Mládek (baron Romedius Cyrany), Ivo Pešák (lokaj Jaroměř Kotula), Lenka Šindelářová (baronka matka Cyranová z Nedabylic), Milan Pitkin (svobodný pán Emerich Cyrany), Lenka Plačková (komtesa Cyrany), Jan Mrázek (rytíř Ignác Cyrany), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný