Magic Box – Nezničitelní

Další díl do skládačky Western edice z katalogu MagicBoxu přichází v pátek 23. září 2011 v podobě filmu Nezničitelní (uváděno také pod názvem Co se nepromíjí), opět v pytlíkové skládačce „Složte si své DVD“ bez krabičky za 99,- Kč. Nenávist mají v očích i v srdci. Rozdělují je předsudky a jiná barva kůže…

Pokud náhodou nad kompletací uvažujete, opakované tituly ještě doma nemáte a prvně trafikově vydané tituly jste ještě nestihli koupit, možná by stálo za úvahu podívat se na stylové balení všech osmi DVD, které se dá pořídit za souhrnnou cenu 499,- Kč.

Legendární režisér John Huston byl ve „vrcholné formě“ (Time), když vytvořil tento „působivý, vzrušující“ (The Film Daily) příběh zakázané lásky, odehrávající se v nejdrsnějším a nejkrutějším pohraničí Ameriky. Film Nezničitelní, natočený podle scénáře Bena Maddowa (Cesta na západ) s Burtem Lancasterem, Audrey Hepburn a Lillian Gish v hlavních rolích, je „drsnou americkou ságou, plnou pýchy, předsudků a vášně“ (Video Movie Guide).

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Ben Zachary je od té doby, co zemřel otec, hlavou rodiny. Má velmi rád svou sestru Rachel, jedinou dívku na ranči. Tu si ale vyhlédl jako snachu jejich soused Zeb. Ben ale váhá se svolením k sňatku, až začnou věci nabírat spád. Zjistí se, že Rachel je nalezencem a má indiánský původ.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Jakmile její původ vyjde najevo, stává se terčem bezuzdného rasismu a brutality. Indiáni ji chtějí zpět, místní běloši si přejí její smrt a její jedinou nadějí na přežití je Ben, který musí čelit nejstrašnějšímu boji svého života. Dokáže ji ochránit před nájezdem indiánského kmene Kiowů?

68 procent na imdb.com, 60 procent na csfd.cz: Záležitost pro milovníky žánru a Audrey. Stará patetická škola říznutá rasismem, kde westernové kulisy jsou jen pozadím.

Žánr: Drama / Romantický / Western

Země původu: USA

Rok vzniku: 1960

Délka: 116 minut (1:56:23)

Původní název: The Unforgiven

Světová premiéra: 6. dubna 1960 – USA

Režie: John Huston

Námět: Alan Le May (román)

Scénář: Ben Maddow

Produkce: Harold Hecht, James Hill, Burt Lancaster

Hudba: Dimitri Tiomkin

Kamera: Franz Planer

Střih: Russell Lloyd

Kostýmy: Dorothy Jeakins

Společnost: James Productions

Natáčeno: Durango, Mexico

Hrají: Burt Lancaster (Ben Zachary), Audrey Hepburn (Rachel Zacharyová), Audie Murphy (Cash Zachary), John Saxon (Johnny Portugal), Charles Bickford (Zeb Rawlins), Lillian Gish (Mattilda Zacharyová), Albert Salmi (Charlie Rawlins), Joseph Wiseman (Abe Kelsey), June Walker (Hagar Rawlinsová), Kipp Hamilton (Georgia Rawlinsová), Arnold Merritt (Jude Rawlins), Doug McClure (Andy Zachary), Carlos Rivas (Ztracený pták), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky – podle obalu 1.0, podle menu 2.0

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný