Magic Box – Dětská hodinka

Společnost Magic Box pokračuje v přebalování svých titulů do nových rukávů a zároveň v nabídce filmů s Audrey Hepburn, v pátek 12. října 2012 má za 199,- Kč na pulty ve verzi Největší filmové klenoty dorazit Dětská hodinka. Jeden z největších broadwayských hitů se stává působivým filmovým dramatem!

V soukromé dívčí škole vypukne skandál, když zlomyslná studentka Mary Tilfordová obviní dvě mladé ženy, které školu vedou, z lesbického vztahu.

Nejlepší přítelkyně Karen Wrightová a Martha Dobieová jsou ředitelkami úspěšné soukromé dívčí školy v Nové Anglii. Mary Tilfordová, nenávistné, zlostné děvče, je přistiženo při lži a potrestáno. V touze po pomstě řekne své babičce, která je nepsanou vládkyní města, že Martha „žárlila“ na Karenin vztah k dr. Joevi Cardinovi a dodá, že Marthina teta Lily pokládala tyto pocity za „nepřirozené“. Babička jí uvěří a vezme Mary ze školy. Pomluva se rychle šíří a během několika dní stojí Karen s Marthou před prázdnými učebnami. Joe je vyhozen z nemocnice za to, že se učitelek zastal a Karen s Marthou podávají žalobu pro urážku na cti v případu, který se ocitne na titulních stránkách novin v celé zemi.

Na imdb.com 77 procent, na csfd.cz 79: Remake filmu These Three z roku 1936 podle divadelní hry s mírně upravenou zápletkou, špičkovými herci a lidskou malostí, zlobou a nesnášenlivostí.

Zadní strana

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1961

Délka: 104 minut

Původní název: The Children’s Hour

Světová premiéra: 16. prosince 1961 – USA

Režie: William Wyler

Námět: Lillian Hellman (divadelní hra)

Scénář: John Michael Hayes, Lillian Hellman

Produkce: Robert Wyler, William Wyler, Walter Mirisch

Hudba: Alex North

Kamera: Franz Planer

Střih: Robert Swink

Kostýmy: Dorothy Jeakins

Společnost: The Mirisch Company Corporation

Natáčeno: Shadow Ranch, Vanowen Street, West Hills, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Audrey Hepburn (Karen Wrightová, Shirley MacLaine (Martha Dobieová), James Garner (Dr. Joe Cardin), Miriam Hopkins (paní Lily Mortarová), Fay Bainter (paní Amelia Tilfordová), Karen Balkin (Mary Tilfordová), Veronica Cartwright (Rosalie Wellsová), Mimi Gibson (Evelyn), Debbie Moldow, Diane Mountford, William Mims (pan Burton), Sally Brophyá (Rosaliina matka), Hope Summersová (Agatha, služebná u Tilfordových), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital mono anglicky

Titulky: česky

Obraz: černobílý PAL 4:3 (podle imdb.com 1,66:1)

Bonus: žádný