Nový čas vás baví – Whole Train

Nahlédněme k sousedům, co dnes vychází na Slovensku. Od středy 30. dubna 2008 je v prodeji film, který vychází v edici Filmy pre nás chlapov. Film se jmenuje Whole Train. Cena 49,– Sk.

Tento film se zabývá patologickým a úchylným jevem degenerované mládeže, který se nazývá sprejerství. Jde o maniakální potřebu označovat sprejem vše – budovy, vlaky, sloupy, atd. Tato úchylka vyplývá z komplexu méněcenosti a neschopnosti se uplatnit v lidské společnosti. Jak říká již taré české přísloví: „Jména hloupých, na všech sloupích“.

Popis filmu z Nového času: Najlepší kamaráti David, Tino a Elyas, ktorí vystupujú ako skupina graffiti writerov KSB, túžia po sláve a rešpekte medzi sprejermi. Neustále a za každú cenu si navzájom dokazujú, že oni sú tí najlepší. Keď sa v meste objaví nová skupina writerov, ktorí pripravia KSB o ich writerskú česť, vypukne medzi skupinami vášnivá writerská vojna. Kvôli svojej láske ku graffiti idú na doraz a na hranu zákona aj života.

A nyní text českého distributora: Nezávislý německý film vám představí partičku chuligánů, kteří chodí „zdobit“ berlínské metro. David už měl problémy s policií, uvažuje o konci. Tino je prudká povaha, hodně riskuje. Naopak Elias je opatrný, někdy až paranoidní. Achim, začátečník, jsou to pro něj jedny z jeho prvních akcí na metru. Jde o prestyž, styl, respekt, adrenalin. Ovšem konkurenční crew jim dává na frak. Souboj se vyhrocuje, při neuvážené akci je třeba vzít nohy na ramena a nenechat doklady na místě činu. Tino má smůlu a při útěku pře policií skončí pod autobusem. Soundtrack má silné obsazení jako např. KRS-One, Afu-Ra, Planet Asia a další.

Originální název: Wholetrain
Země původu: Německo, Polsko
Rok vzniku: 2006
Režie: Florian Gaag
Hrají: Jacob Matschenz, Elyas M’Barek, Gerald Alexander Held, Karina Fallenstein
Délka: 82 minut