Urania – Babiččiny pohádky 1

V úterý 13. září 2011 nabídne vydavatelství Urania další premiérový dětský titul, za 69,- Kč bude ke koupi DVD Babiččiny pohádky 1. Vraťte se zpátky do časů klasických animovaných pohádek.

Tiše se posaď a pojď s námi do světa klasických animovaných pohádek, jak je umí vypravovat jen naše kouzelná babička.

Hned v první pohádce je mladík jménem VALIDUB obdařen neuvěřitelnou sílou a sní o tom, jak by statečným činem okouzlil krásnou Maryšku. ZLATÁ ANTILOPA tě zavede do daleké Indie, kde zlý rádža chytí antilopu, která svými kopýtky razí zlaté mince. V třetí pohádce statečný pastýř Bair zachrání divotvornému ptáku život a za odměnu od něj získá ZLATÝ POKLAD. Další příběh se odehrává v daleké Číně, kde kouzelný ŽLUTÝ ČÁP, namalovaný na zdi čajovny, umí svým tancem oblažit srdce každého dobrého člověka. Ale jen do chvíle, kdy po něm zatouží zlý mandarin.  A jak ochrání svou zahradu před liškou, zajícem a medvědem jeden šikovný šikovný dědeček, se dozvíš v pohádce nazvané SLAMĚNÝ BÝČEK.

Všichni je známe z knížek. A generace dnešních rodičů i prarodičů zná tyto pohádky i z filmového plátna. Nyní přichází s digitalizovaným obrazem a vyčištěným zvukem zpět. Špalíček světových pohádek, natočených klasickou animací, připomene vám i vašim dětem, že dobro a píle dokáží zvítězit nad zlem i leností.

Žánr: Animovaný / Pohádka

Země původu: SSSR

Rok vzniku: 1954 – 1957

Délka: 90 minut

Původní název: Grandmother´s Tales

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: