Bontonfilm – Alvin a Chipmunkové

V ediční řadě Bav se s námi II se objeví jako další titul částečný animák, Bontonfilm ve čtvrtek 17. února 2011 chystá za 99,- Kč film Alvin a Chipmunkové. To bude mazec…

Celé generace fanoušků po celém světě milují Alvina a Chipmunky. Jsou to neobyčejné veverky, které nejen že umí mluvit, umí i výborně zpívat. Oblíbení hrdinové se konečně prozpívali až na filmové plátno a jejich první celovečerní film nabízí úžasné dobrodružství plné rytmů a zábavy!

 

Když pracovitý autor písní Dave Seville potkává trio talentovaných Chipmunků – Alvina, Simona a Theodora, hned poznává jejich talent a trojice se doslova přes noc stává hudební senzací. Následují koncerty, davy fanoušků a Chipmunkové se čím dál tím víc pouštějí do různých dobrodružství s dramatickými následky, a Davidova trpělivost pomalu naráží na strop.

 

Chamtivý producent má v úmyslu tři "mládence" pořádně využít a posílá je na vyčerpávající koncertní turné, jen aby si namastil vlastní kapsy. Dokáže Dave využít trochu lidského důvtipu – a pořádné porce veverčích rošťáren – aby své svěřence zachránil dřív, než bude příliš pozdě?

 

Snímek je podobně jako filmy s Garfieldem, za kterými stojí stejný realizační tým, kombinací animovaných a hraných postav. Chipmunkové patří mezi kultovní americké animované postavičky. Trio zpívajících veverek přivedl na svět Ross Bagdasarian v roce 1958. Bylo to vůbec poprvé, kdy někdo nahrál desku za použití techniky zrychlení původního zpěvu tak, jak ho známe z animovaných seriálů. Právě za tuto techniku si trio Chipmunků odneslo několik cen Grammy.

Obrovská popularita postaviček vedla studio 20th Century Fox k rozhodnutí oživit původní příběh o tom, jak se Chipmunkové objevili a jak začali budovat svou kariéru. Film je kombinací hudební a rodinné komedie. Alvin a spol. jsou také poprvé trojrozměrní a pohybují se mezi normálními herci. Důkazem kvality pak může být i spolupráce hlavních tvůrců filmu. Tim Hill režíroval například film Garfield 2. Scénárista Jon Vitti se podílel na filmové sérii Doba ledová a na seriálu a filmu o rodince Simpsonových.

Alvin a Chipmunkové se sice na českých obrazovkách objevili v polovině devadesátých let, a nemají zas až tak velkou tradici jako například ve svém rodišti. Vzhledem k hvězdnému týmu animátorů a scénáristů si však film rozhodně zamiluje úplně každý!

A po nabubřelých reklamních sloganech zpět na zem. Kolem 50 procent: Infantilní plyšová šílenost s šišlajícími veverkami. Dospělým zakázáno. Odporně ukvíkané hlasy a strašné písničky.

Žánr: Animovaný / Komedie / Rodinný / Hudební

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 87 minut

Původní název: Alvin and the Chipmunks

Světová premiéra: 13. prosince 2007 – Řecko, Hong Kong, Malajsie, Singapur

Kinopremiéra v ČR: 20. prosince 2007

Režie: Tim Hill

Námět: Ross Bagdasarian

Scénář: Jon Vitti, Will McRobb, Chris Viscardi

Produkce: Ross Bagdasarian Jr., Michele Imperato Stabile, Janice Karman, Arnon Milchan, Michele Panelli-Venetis, Karen Rosenfelt, Steve Waterman

Hudba: Christopher Lennertz

Kamera: Peter Lyons Collister

Střih: Peter E. Berger

Kostýmy: Alexyndra Welker

Společnost: Fox 2000 Pictures / Regency Enterprises / Bagdasarian Productions Company

Natáčeno: Canoga Park, Los Angeles, Kalifornie, USA / Columbia/Sunset Gower Studios – 1438 N. Gower Street, Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Hidden Valley, Thousand Oaks, Kalifornie, USA / Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Mammoth Mountain, Kalifornie, USA / Orpheum Theater – 842 S. Broadway, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Venice, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hlasy: Jason Lee (David „Dave" Seville), David Cross (Ian), Cameron Richardson (Claire), Jane Lynch (Gail), Justin Long (Alvin – hlas), Matthew Gray Gubler (Simon – hlas), Jesse McCartney (Theodore – hlas), Veronica Alicino (Amy), Beth Riesgraf (matka v obchodě), Adriane Lenox (Vet), Don Tiffany (inženýr), Lorne Green (režisér), Kevin Symons (Ted), Frank Maharajh (Barry), Greg ‚G-Spot‘ Siebel (fotograf), Oliver Muirhead (Butler), Jayden Lund (ochranka), Ross Bagdasarian Jr. (Alvin – zpěv), Janice Karman (Theodore – zpěv), Steve Vining (Simon – zpěv), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, polsky

Titulky: česky, anglicky, arabsky, hebrejsky, polsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: Film o filmu: Chip Chip hurá!, Historie Chipmunků, Film o filmu: Hudební sladění Chipmunků