Magic Box – Krokodýl Dundee 2

Hned další den po dílu prvním má MagicBox nabídnout v úterý 21. srpna 2012 za 199,- Kč v balení Retro edice pokračování úspěšné komedie Krokodýl Dundee 2. Nové dobrodružství krásné novinářky a neohroženého lovce aneb útěk před mafií do australské buše.

Paul Hogan je v Krokodýlu Dundeem II suverénně nejvtipnější hrdina, jaký se kdy zakousl do Velkého jablka. Právě když je výstřední Australan na nejlepší cestě přizpůsobit se životu v New Yorku, stanou se on a jeho krásná přítelkyně terčem bezohledného drogového gangu. Ve snaze vyrovnat svůj handicap zavede Dundee tuhle velkoměstskou sebranku do zrádné australské buše. A zločinci brzy zjistí, že „tam dole" může klidně znamenat šest stop pod zemí…

 

Australský lovec Mick Dundee žije se svou láskou, novinářkou Sue Charletonovou, v New Yorku, stále více se mu ovšem stýská po buši a navíc nemá co na práci. Pomoc mu nabídne černoch Leroy, obyvateli považovaný za poněkud ostrého hocha. Když jde Mick vyřídit jeho zakázku do úřadu nalézajícího se v jednom z nejvyšších pater mrakodrapu, náhodou zachrání sebevraha, který se chystá skočit dolů.

O "zábavu" se mu Mickovi záhy postará nelítostný kolumbijský mafián Rico. Před časem ho totiž reportér Bob Tanner, spolupracující s protidrogovým úřadem, vyfotografoval při tom, když zastřelil jednoho muže. Dřív než ho Riko našel a zabil, stačil reportér negativ odeslat na adresu své bývalé ženy, Sue Charltonové. Zatímco obálku převzal nic netušící Mick, Sue je unesena do mafiánova luxusního sídla na Long Islandu, odkud ji padouch donutí Mickovi zatelefonovat.

Na co by jiný potřeboval slušný policejní oddíl, zvládne Mick takřka sám. Lovec odbude Brannigana z protidrogového oddělení, z jeho podřízeného nevybíravě dostane potřebné informace, o co vlastně jde a pak se vydá na schůzku s kolumbijskými zabijáky. Ti se ho sice pokusí zabít, Mick jim však s pomocí japonských turistů unikne. Když ve svém bytě narazí na dalšího Kolumbijce, svými neobvyklými metodami z něj dostane všechny potřebné informace, zejména pak místo, kde Riko vězní Sue.

S partou mladých pankáčů a s velkým halasem se pak vydá k mafiánovu sídlu. Tady Mick využije toho, že pankáči a všichni, kteří se k nim přidali, aby před Rikovým sídlem uspořádali velkolepý mejdan, odlákali pozornost ochranky a pronikne do střeženého sídla, kde bez námahy přemůže stráže, najde Sue a unikne s ní dřív, než dorazí přivolaná policie. Fotografie jsou sice usvědčujícím důkazem, jenže Riko policii utekl a nyní je odhodlán se pomstít.

Brannigan sice nabídne Sue a Dundeemu policejní ochranu, Mick si však o její účinnosti myslí své a raději svou lásku odveze do Austrálie, kde má uprostřed buše vysoko na skále chátrající srub. Doufají, že je tam kromě nástrah tamní přírody nic nebezpečného nečeká. O jejich odjezdu se však samozřejmě dovídají i mafiáni, a vydávají se po jejich stopách.

Riko, jeho zabijáci a jeho pravá ruka Miguel společně s místními lotry unesou Mickova přítele, starého Waltra Reillyho a obklíčí skálu se srubem. Zkušený Mick však padouchům i se Sue snadno unikne a postupně likviduje jednoho po druhém.

Na imdb.com 53 procent, na csfd.cz 63: Svěžest prvního dílu vzala zasvé. Vtipy tu jsou, džungle nakonec taky, ale už to není ono.

Zadní strana 

Žánr: Komedie / Akční / Dobrodružný

Země původu: Austrálie / USA

Rok vzniku: 1988

Délka: 107 minut

Původní název: Crocodile Dundee II

Světová premiéra: 20. května 1988 – Austrálie

Režie: John Cornell

Scénář: Brett Hogan, Paul Hogan

Produkce: John Cornell, Paul Hogan, Jane Scott, Mark Turnbull

Hudba: Peter Best

Kamera: Russell Boyd

Střih: David Stiven

Kostýmy: Norma Moriceau

Společnost: Paramount Pictures / Rimfire Films

Natáčeno: Centerport, Long Island, New York, USA / New York City, New York, USA / Northern Territory, Austrálie

Hrají: Paul Hogan (Michael J. ‚Crocodile‘ Dundee), Linda Kozlowski (Sue Charltonová), John Meillon (Walter Reilly), Ernie Dingo (Charlie), Steve Rackman (Donk), Gerry Skilton (Nugget), Gus Mercurio (Frank), Jim Holt (Erskine), Alec Wilson (Denning), Maggie Blinco (Ida), Bill Sandy (Teddy), Mark Saunders (Diamond), Betty Bobbitt (turistka Meg), Jim Cooper (Dorrigův bratr), Sam Cooper (Dorrigúv bratr), Fernando Segura (majitel hotelu), Hechter Ubarry (Luis Rico), Juan Fernández (Miguel), Charles S. Dutton (Leroy Brown), Kenneth Welsh (Brannigan), Stephen Root (DEA Agent na toaletách), Dennis Boutsikaris (Bob Tanner), Carlos Carrasco (Garcia), Luis Guzmán (Jose), Marilyn Sokol (Doris), a další

V českém znění: Ladislav Županič – Paul Hogan, Zlata Adamovská – Linda Kozlowski, Jaroslav Kaňkovský – John Meillon, Michal Dlouhý – Mark Blum, Jiří Plachý, Ivan Jiřík, Kristina Jelínková, Martin Kolár, Jaromír Meduna, Pavel Vondra, Milan Slepička, Pavel Šrom, Ernesto Čekan, Tereza Chudobová, Zdeněk Hruška, Ivo Hrbáč, Bohdan Tůma – (titulky), Jakub Saic, Marcela Nohýnková, Marek Libert, Filip Jančík, Radek Hoppe, Petra Jindrová, Hana Talpová, Karel Richter a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný