Bontonfilm – StreetDance

Ještě jeden film z katalogu Bontonfilmu by měl v neděli 12. května 2012 doplnit nabídku, do distribuce půjde znovu StreetDance, tentokrát ovšem už jen  za 99,- Kč. První taneční film ve 3D! Dva světy, jeden sen.

Život Carly připomíná pohádku. Chodí s charismatickým Jayem a jejich taneční skupina se právě probojovala do finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championships.

Pohádka ale končí ve chvíli, kdy Jay Carly i skupinu opustí a všechny sny o taneční slávě se tak rychle začínají hroutit. Zlomená Carly bojuje ze všech sil, aby skupině i sobě dokázala, že k vítězství je může dovést i ona, nicméně po sérii nepříjemností a osobních porážek, mezi které patří i ztráta zkušebny, začíná o svých vůdčích schopnostech vážně pochybovat.

Spása přichází v podobě učitelky baletu Heleny, která je fascinována schopnostmi a nadšením Carly a celé skupiny a nabídne jim, že mohou trénovat v luxusním studiu baletní akademie.

Podmínkou ale je, že budou spolupracovat s jejími baletními tanečníky. Helena doufá, že Carlyino nadšení a vášeň pramenící ze street dance nakazí i její mladé svěřence před konkurzem do prestižního britského Královského baletu.

Na otázku, zda tyto dvě skupiny tanečníků najdou způsob, jak před finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship a před konkurzem do britského Královského baletu začít spolupracovat, odpoví historicky první 3D taneční film, který je inspirujícím a vzrušujícím výletem po britské scéně street dance a který představí mimo jiné i hvězdy populární televizní soutěže Britain´s Got Talent – George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity.

Výraz „street dance“ zahrnuje všechny taneční styly, které nevznikly v kontrolovaném prostředí tanečních učeben, ale na ulicích a v klubech. Je směsicí hip-hopu, break-dance, poppingu, lockingu a dalších tanečních stylů. „Nápad natočit StreetDance byl vlastně reakcí na to, co nabízejí média kolem nás,“ vysvětluje producent James Richardson. „Média vám neustále předkládají příběhy plné dětí zabíjejících se navzájem, všechny filmy se točí kolem drog a pouličních gangů a já myslím, že nastal čas ukázat také něco pozitivního. Vždycky jsem miloval americké muzikály 80. let, jako např. Flashdance nebo Hříšný tanec a tak jsem si říkal, že by bylo skvělé natočit taneční film, který by měl tu samou sílu jako tyto americké filmy, ale který by byl typicky britský.“

Od minule se hodnocení posunulo, i když jen mírně – aktuálně na imdb.com 56 procent, na csfd.cz 51: Bezdějové tančení v průměrných choreografiích se zcela zbytečným 3D. Snadno zapomenutelné.

Zadní strana

Žánr: Drama / Taneční / Romantický

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2010

Délka: 95 minut

Původní název: Streetdance 3D

Světová premiéra: 19. května 2010 – Francie / Švýcarsko

Kinopremiéra v ČR: 27. května 2010

Režie: Max Giwa, Dania Pasquini

Scénář: Jane English

Produkce: Arnab Banerji, Neil Hardy, Paula Jalfon, Christine Langan, Allan Niblo, Rupert Preston, James Richardson, Jim Spencer

Kamera: Sam McCurdy

Střih: Tim Murrell

Kostýmy: Andrew Cox

Společnost: Vertigo Films / BBC Films / Little Gaddesden Productions

Natáčeno: Londýn, Velká Británie

Hrají: Nichola Burley (Carly), Richard Winsor (Tomas), Ukweli Roach (Jay), Frank Harper (Fred), George Sampson (Eddie), Charlotte Rampling (Helena), Eleanor Bron (madam Fleurieová), Patrick Baladi (pan Harding), Teneisha Bonner (Shawna), Lex Milczarek (Boogie), Kofi Agyemang (Mack), Hugo Cortes (Gabe), Sianad Gregory (Chloe), Jennifer Leung (Bex), Rachel McDowall (Isabella), Rhimes Lecointe (Justine), Sacha Chang (Aimee), Bradley Charles (Franike), Stephanie Nguyen aka Lil Steph (Steph), Brooke Milliner (Brooke), Jeremy Sheffield (Michael), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL 16:9 (pode imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný