BH Promo – Byl jednou jeden… život 1

 

Na trhu se objeví další levná DVD, v úterý 13. května 2008 za 49,- Kč to bude první část známého animovaného seriálu Byl jednou jeden… život. Na novinových stáncích, v trafikách a benzínových pumpách se v tento den objeví díky společnosti BH Promo v prodeji první část šestidílné edice tohoto seriálu za 48,– +1,–Kč na Nadační fond dětské onkologie Krtek. Reedice tohoto DVD vychází ve čtvrtek 5.6.2008. 

 

 

Na další díly se pak můžeme těšit vždy v úterý (27.5., 10.6., 24.6., 8.7., 22.7.). Jako první jsou pro vás připraveny epizody : Planeta Buněk, Zrození, Tělesná stráž a Kostní dřeň.

Většina z nás byla ještě dítě… ale i naši rodičové si jistě vzpomenou na konec osmdesátých let, kdy jsme netrpělivě očekávali další díly v té době nejoblíbenějšího seriálu. Nejúspěšnější animovaný seriál Alberta Barillé o stavbě a funkci jednotlivých orgánů lidského těla obletěl svět a všude se setkal s příznivým ohlasem. Ostatně, když zabrousíte na internet, zjistíte, že dnešní třicátníci na něj dodnes vzpomínají v superlativech. Dokázal je totiž nejen zaujmout a pobavit, ale ještě jim netradiční formou přiblížil to, o čem se učili ve škole – ať už v prvouce nebo v biologii. Klasickým neuspěchaným dějem provází Mistr, v každém díle nové objevy – něco jako anatomie v kostce, nebo chcete-li Komenského Škola hrou. 

V nejúspěšnějším animovaném seriálu o lidském těle Byl jednou jeden život Vás s našimi kamarády, červenými krvinkami, provedeme lidským tělem. Jak to, že nás pálí kamna? Proč máme chřipku a jak ji vyléčíme? Jak funguje naše srdíčko? Proč je krev červená a moc důležitá?… to vše a ještě více najdete na 6ti dílné DVD edici.

 

 

 

 

 

 

DVD obsahuje 4 díly:

 

1. Planeta buněk 

Buňka je základem celého života na planetě Zemi. V tomto díle poznáte, jak buňka vypadá a jaké důležité funkce v těle plní. Jak se buňky množí a jak je možné, že z nich vzniklo celé lidské tělo?

 

2. Zrození 

Všechna nová miminka jsou naší další budoucností. Zrození malého človíčka je dlouhý a složitý proces… Během 9 měsíců stvořila jedna jediná buňka celý život.

 

3. Tělesná stráž 

Každý z nás má ve svém těle obranné látky, je to vlastně taková naše vnitřní armáda. Chrání nás a bojuje s bacily. Kdybychom jí neměli, neubránili bychom se bacilům a virům a nedokázali bychom žít.

 

4. Kostní dřeň 

Patnáct miliard bílých krvinek denně… to je naše kostní dřeň. Kromě bílých se tu vyrábějí i červené krvinky a krevní destičky. Je to velmi důležitá továrna v našem těle, která musí dobře fungovat. 

Seriál Byl jednu jeden život je jedním z šesti, které Albert Barillé napsal a vyprodukoval.

Také ostatní seriály – například Byl jednou jeden člověk, Byl jednou jeden vynálezce, Byl jednou jeden objevitel, Byl jednou jeden vesmír – by se měly postupem času jako DVD objevit.

Žánr: Animovaný / Dětský / Naučný
Země původu: Francie
Rok vzniku: 1986
Délka: 26 epizod po 26 minutách celkem
Původní název: Il était une fois… la vie
Režie a scénář: Albert Barillé
Hudba: Michel Legrand
Společnost: France Regions 3 (FR3) / Canal+ / Société Radio-Canada / Radio Televisión Española (RTVE) / KRO Televisie / Société Suisse de Radiodiffusion et Télévision (SSR) / Radio Télévision Belge Francophone (RTBF) / Belgische Radio en Televisie (BRT) / Eiken / Ministère de la Culture et des Télécommunications / Procidis
České znění (zdroj animsvet) je bohužel jiné, než to na ČT: Petr Rychlý, Lucie Vondráčková, Vladimír Fišer, Bohdan Tůma, Zdeněk Mahdal, Pavel Soukup, Zuzana Slavíková, Jana Mařasová

 

 

 

 

Údaje o DVD:

Délka: 104 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, francouzsky, česky, slovensky  

Titulky: česky, slovensky  

Obraz: barevný PAL 4:3

Bonus: žádný