Magic Box – Probudím se včera

Společnost MagicBox nabízí tentokrát film z domácí produkce, ve čtvrtek 18. října 2012 je v prodeji za 299,- Kč fantastická komedie ze školního prostředí Probudím se včera. Co neuděláš hned, musíš dokončit včera!

Komedie s originální zápletkou, v níž si věčně svobodný sympatický čtyřicátník profesor češtiny Petr Kovář díky třídnímu srazu uvědomí, že jediná dívka, kterou kdy miloval, byla jeho spolužačka Eliška.

 

Tehdy v sedmnácti letech nenašel odvahu jí říct, že ji má rád a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance. Cestovat díky vědeckému experimentu zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku na gymnáziu.

Dostane možnost napravit, co promeškal. Jenže zahrávat si s minulostí není jen tak. Návraty nejsou nikdy snadné. Sice by konečně mohl vyznat lásku své spolužačce Elišce (má jen měsíc na to, aby ji přesvědčil o své lásce) – bohužel ale zapomněl, že je momentálně zadaná a že bude muset opět zvládat i školní povinnosti.

Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyhle zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? Bláznivý kolotoč průšvihů, školních trablů, milostných překážek a originálního humoru může začít…

Na csfd.cz 71: Mile nadprůměrná česká komedie, která mohla dopadnou hůř i líp.

Zadní strana 

Žánr: Komedie / Fantasy

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2012

Délka: 119 minut

Kinopremiéra v ČR: 15. března 2012

Režie: Miloslav Šmídmajer

Pomocná režie: Libor Zlomek

Dramaturgie: Miloš Zahradník, Kristina Žantovská, Mária Dufková, Barbora Červenková

Scénář: Lumír Holčák, Jiří Mádl

Produkce: Miloslav Šmídmajer

Vedoucí výroby: Jiří Holan

Hudba: Zdenek Merta

Kamera: Martin Duba

Druhá kamera: Edita Kainrathová

Střih: Adam Dvořák

Zvuk: Pavel Dvořák

Kostýmy: Lucie Ulíková, Jana Konečná

Masky: Adéla Robová

Architekt: Zdeněk Flemming, Robert Vaněk

Choreografie: Hana Kalousková

Zvláštní efekty: Pavel Policar

Vizuální efekty: Michal Křeček

Natáčeno: Praha, Lovosice, Ploskovice, Veltrusy, Litoměřice

Hrají: Jiří Mádl (Petr Kovář, 18 let), Filip Blažek (Petr Kovář, 40 let), Eva Josefíková (Eliška Rybanská, 18 let), Martina Preissová (Eliška Rybanská, 40 let), Ljuba Krbová (matka Petra), Svatopluk Skopal (otec Petra), Jan Musil (Pepa Perča, 18 let), David Matásek (Pepa Perča, 40 let), Filip Cíl (Aleš Mikulík, 18 let), Tomáš Matonoha (Aleš Mikulík, 40 let), Zuzana Kopřivová (Květa, 18 let), Dana Černá (Květa, 40 let), Tomáš Váhala (Roman Perlík, 18 let), Martin Zounar (Roman Perlík, 40 let), Eliška Křenková (Zuzana, 18 let), Simona Postlerová (Zuzana, 40 let), Michal Hruška (Křížek, 18 let), Zdeněk Hruška (Křížek, 40 let), Viktor Preiss (prof. Křístek), Miroslav Táborský (prof. Maznička), Nella Boudová (prof. ruštiny), Zlata Adamovská (prof. Pažitková), Roman Šebrle (tělocvikář), Jan Vondráček (inspektor Křeček), Petr Nárožný (Dr. Prubner), Jitka Čvančarová (Marie), Anna Polívková (Dáša), Petr Forman (psycholog Souček), Boris Hybner (číšník), Bohumil Klepl (příslušník VB), Zdena Hadrbolcová (domovnice), Michael Foret (Hrachovec), Prokop Rímský (Kučera), Julie Šurková (Pařízková), Bára Jánová (Janečková), Milan Šteindler (prof. Bartoš), Jakub Štáfek (Horáček), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: Film o filmu, Trailer česky i anglicky, Fotogalerie, Nezařazené scény