Magic Box – Válečný kůň

Kromě vzpomínkových titulů pošle společnost MagicBox v úterý 4. září 2012 na pulty za 299,- Kč i něco novějšího, do trafik přicválá Válečný kůň.

Světoznámý režisér Steven Spielberg ve filmu Válečný kůň představuje epické dobrodružství, které přináší příběh o neuvěřitelné oddanosti, naději a houževnatosti. Film vychází z kritiky oceňované broadwayské hry a odehrává se na pozadí První světové války. Vypráví se v něm příběh mezi mladým koňákem Albertem a jeho svěřencem jménem Joey. Když je rozdělí válečné události, sleduje divák dál Joeyho osud, který změní nejen jeho vlastní život, ale i život každého, koho na své cestě potká. Snímek vás osloví skvělou kamerou, na DVD navíc uvidíte i množství dosud nepublikovaných scén.

Film Válečný kůň je zkrátka slovy Rexe Reeda z listu The New York Observer „filmový mistrovský kousek" a při jeho sledování se vám dostane jeden z nejsilnějších a nejdojemnějších příběhů o přátelství v dějinách.

 

Působivý příběh mladého chlapce jménem Albert a jeho milovaného koně Joeyho se odehrává na samém počátku první světové války. Joey je Albertovým otcem prodán britské jízdě a následně poslán na frontu, kde začíná jeho pozoruhodná pouť na pozadí velké války. Navzdory překážkám, kterým je na každém kroku nucen čelit, Joey ovlivňuje a mění životy všech, se kterými se na své pouti setká. Albert, který na svého přítele nedokáže zapomenout, opouští domov a vydává se na francouzská válečná pole, aby zde svého koně našel a přivedl ho zpátky domů.

Na imdb.com 72 procent, na csfd.cz 68: Kýčovitá hra na velkofilm, plná patosu, emocí a klišé. Naproti tomu: Nádherný sentimentální velkofilm s takřka pohádkovým příběhem, poukazujícím na absurdnost válečného běsnění.

Zadní strana 

Žánr: Válečný / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 140 minut

Původní název: War Horse

Světová premiéra: 4. prosince 2011 – USA, New York

Kinopremiéra v ČR: 23. února 2012

Režie: Steven Spielberg

Námět: Michael Morpurgo (román), Nick Stafford (divadelní hra),

Scénář: Lee Hall, Richard Curtis

Produkce: Revel Guest, Kathleen Kennedy, Kristie Macosko, Frank Marshall, Tracey Seaward, Adam Somner, Steven Spielberg

Hudba: John Williams

Kamera: Janusz Kaminski

Střih: Michael Kahn

Kostýmy: Joanna Johnston

Společnost: Amblin Entertainment / The Kennedy-Marshall Company / DreamWorks SKG Pictures / Touchstone Pictures / Reliance Entertainment

Natáčeno: Stratfield Saye, Hampshire, Velká Británie / Ditsworthy Warren, nr Sheepstor, Devon, Velká Británie / Holwell Farm, Bonehill Rocks, Widecombe-in-the-Moor, Devon, Velká Británie / Bourne Woods, Farnham, Surrey, Velká Británie / Castle Combe, Wiltshire, Velká Británie / Dartmoor, Devon, Velká Británie / Devon, Velká Británie / Longcross Studios, Chobham Lane, Longcross, Surrey, Velká Británie / Luton Hoo Estate, Luton, Bedfordshire, Velká Británie / Meavy, Devon, Velká Británie / Twickenham Film Studios, St Margarets, Twickenham, Middlesex, Velká Británie / Wisley Airfield, Wisley, Surrey, Velká Británie

Hrají: Jeremy Irvine (Albert Narracott), Peter Mullan (Ted Narracott), Emily Watson (Rose Narracottová), Niels Arestrup (dědeček), David Thewlis (Lyons), Tom Hiddleston (kapitán James Nicholls), Benedict Cumberbatch (major Jamie Stewart), Celine Buckens (Emilie), Toby Kebbell (voják Geordie), Patrick Kennedy (poručík Charlier Waverly), Leonhard Carow (vojín Michael Schröder), David Kross (vojín Günther Schröder), Matt Milne (Andrew Easton), Robert Emms (David Lyons), Eddie Marsan (seržant Fry), Nicolas Bro (Friedrich), Rainer Bock (Brandt), Hinnerk Schönemann (německý voják v zemi nikoho), Gary Lydon (Si Easton), Geoff Bell (seržant Sam Perkins), Liam Cunningham (vojenský doktor), Sebastian Hülk (německý důstojník na farmě), Gerard McSorley (vyvolávač na trhu), Tony Pitts (seržant Martin), Irfan Hussein (seržant Singh), Pip Torrens (major Tompkins), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný/černobílý PAL 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Válečný kůň – design filmu