Magic Box – Méďa Béďa

Další z titulů, které chystá MagicBox nabídnout prostřednictvím trafik, nám v pondělí 19. prosince 2011 za 199,- Kč představí nenasytného žrouta, který si o sobě myslí, že je chytřejší než průměrný medvěd. Do prodeje přichází Méďa Béďa. Všemi milovaný zloděj piknikových košů vyráží i se svými stravovacími návyky do akce…

Prosím, nekrmte medvědy.

Na filmové plátno přichází Méďa Béďa v novém dobrodružném filmu natočeném ve 3D a kombinujícím scény s živými herci s počítačovou animací. Méďa Béďa se vždy spoléhal hlavně na svůj důvtip a rychlé nohy, díky kterým byl vždycky o krok napřed před rozzlobenými táborníky a současně unikal svému věčnému stínu, správci parku Smithovi. Jenže Bubu a Méďa Béďa teď musí čelit situaci mnohem horší, než do jaké je kdy dříve Méďa Béďa dostal.

 

Jellystone málo vydělává, do parku už nechodí tolik lidí jako dřív a obchod vázne. Intrikánský starosta Brown navíc potřebuje zakrýt čachry při nakládání s penězi města a také potřebuje peníze pro svoji volební kampaň, proto plánuje park zavřít a pozemky prodat dřevařům. To znamená, že rodiny už nebudou moci poznávat krásy přírody – a co je horší: Méďa Béďa a jeho kamarád Bubu budou muset opustit svůj jediný domov, jaký kdy měli.

Méďa Béďa tak tváří v tvář největší výzvě svého života musí prokázat, že je opravdu chytřejší než jakýkoli jiný medvěd a ve spojení s kamarádem Bubu a správcem parku Smithem musí najít způsob, jakým zachránit národní park před jeho uzavřením.

 

Hlasem věčného potížisty Jellystonského parku se stal Dan Aykroyd, jeho věrného kamaráda Bubu mluví v originále tohoto dobrodružství Justin Timberlake.

Na imdb.com 43, na csfd.cz 51 procent: Tohle si Méďa Béďa nezasloužil, hodně infantilní zábava.

Zadní strana dosavadního vydání

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Komedie

Země původu: USA / Nový Zéland

Rok vzniku: 2010

Délka: 73 minut

Původní název: Yogi Bear

Světová premiéra: 11. prosince 2010 – USA, Westwood, Kalifornie

Kinopremiéra v ČR: 3. února 2011

Režie: Eric Brevig

Scénář: Jeffrey Ventimilia, Joshua Sternin, Brad Copeland

Produkce: Lee Berger, Tim Coddington, Donald De Line, Jim Dyer, Andrew Haas, Karen Rosenfelt, Barry Weiss

Hudba: John Debney

Kamera: Peter James

Střih: Kent Beyda

Kostýmy: Liz McGregor

Společnost: Warner Bros. Pictures / Sunswept Entertainment / De Line Pictures / Rhythm and Hues / Picnic Basket

Natáčeno: Auckland, Nový Zéland / Port Waikato, Waikato, Nový Zéland

Hrají: Dan Aykroyd (hlas Médi Bédi), Justin Timberlake (hlas Bubu), Anna Faris (Rachel Johnsonová), Thomas Cavanagh (ranger Smith), T. J. Miller (ranger Jones), Nathan Corddry (náčelník), Andrew Daly (starosta Brown), Josh Robert Thompson (vypravěč), David Stott (starostův krejčí), Greg Johnson (zákazník), Christy Quillam (stylista), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: česky, anglicky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus:

  • Jak se chovat v Jellystonském parku
  • Béďova schovávačka (ranger Jones vám dá pár tipů a ukáže vám medvědí skrýše)
  • To nejlepší z Médi Bédi (tehdy a nyní – Béďa, Bubu a jejich zářné momenty)