Magic Box – Bojiště medvěda

MagicBox v úterý 2. dubna 2013 nabídne za velmi snížených 99,- Kč opět jeden přírodovědný dokument z dílny National Geographic, ke koupi bude DVD Odvážní kameramani: Bojiště medvěda.

Jak přicházejí na svět ty dechberoucí záběry? Co všechno musí kameramani překonat, aby bez velké újmy na zdraví pořídili obrázky těch nejnebezpečnějších tvorů světa? Vydejte se spolu kameramany na cestu kolem světa a dozvíte se, co stálo za vznikem těch nejlepších záběrů kanálu Natural History. Zjistíte mimo jiné, co co je potřeba k tomu, aby se zblízka nafilmovalo hejno smrtelně jedovatých sršňů, které právě útočí na včelí hnízdo. Vydáte se do vod, jimž vládnou krokodýli, abyste byli svědky podivuhodného chování hrochů. Seznámíte se s příběhem jedné kameramanky, která si při pokusu odvrátit nebezpečí hrozící celému štábu, sáhla až na dno.

Díky tomuto seriálu zjistíte, jaké vlastnosti musí mít kameraman, aby dokázal natočit úžasné záběry z přirozeného prostředí různých divokých zvířat nebo třeba extrémního počasí. Tito filmaři šplhají do neuvěřitelných výšek v tropických pralesích, brodí se ve vodách plných krokodýlů nebo sledují smrtící hurikán jen proto, aby získali záběry pravěkých dravců, mořských obrů nebo hejna děsivých sršňů. Při tom všem často riskují nejen vlastní životy ale i životy celého štábu.

Žánr: Dokument / Přírodovědný / Dobrodružný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 45 minut

Původní název: Cameramen Who Dare: Bear Battleground

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: žádný