Bontonfilm – Lovec krokodýlů

Pokud se páteční První rána hodila i k něčemu jinému než k naštvání nad bláboly, uvedenými na obalu, pak k tomu, že vnitřní strana uvádí další plánované tituly Bontonfilmu. Jediné DVD, o kterém jsme dle předchozích reklam nevěděli, má být po dlouhé době opět v Kolekci filmové klasiky v pondělí 15. srpna 2011 film Lovec krokodýlů za 99,- Kč. Cesta do nebezpečí. Exotika, velký krokodýl a tajní agenti v patách. Steve Irwin – jeho první filmové dobrodružství.

Budete ronit krokodýlí slzy smíchu!

Steve Irwin je lovec krokodýlů, milovník divočiny a skutečný hrdina. Ale že by byl mezinárodním špiónem? To je absurdní domněnka, která přiměje dobrodruha světového formátu, aby strčil nos přímo do špionážní aféry, jejíž nitky vedou až do Bílého domu.

V Langley je vyhlášen poplach. Vedení CIA dostává informaci, že mimořádně důležitá a drahocenná špionážní družice se vychýlila z kursu a řítí se k Zemi. Zanedlouho je jasné, že dopadne na území severního Queenslandu v Austrálii. Na místo jsou okamžitě vysláni speciální agenti Vaughn Archer a Robert Wheeler, aby z trosek družice zachránili drahocennou černou skříňku velikosti baseballového míčku, naplněnou mimořádně citlivými informacemi. To ještě nevědí, že černou skříňku ze zřícené družice, která vysílá signál, podle něhož může být lokalizována, spolkl velký, agresivní krokodýl, který decimuje místní faunu a dobytek rázné farmářky Brozzie Drewittové. Ta povolá zoologa Steva Irwina a jeho manželku Terri, aby krokodýla odchytili dřív, než napadne nějakého člověka.

CIA se ale domnívá, že Steve a Terri Irwinovi jsou agenti, kteří se chtějí zmocnit mimořádně důležitých a choulostivých informací. Steve Irwin zase považuje agenty, kteří ho v divočině sledují, za nebezpečné pytláky, jež se chtějí zmocnit kůže "jeho" krokodýla.

Agenti ovšem netuší, že jediným Irwinovým cílem je zachránit a přemístit krokodýla. Cestou si Irwin najde čas i na další zvířata a kromě záchrany klokaního mláděte se musí vypořádat s obrovskými pavouky nebo hady.

Je otázka jestli si s agenty CIA poradí stejně snadno jako s divokými zvířaty…

Osobně za klasiku považuji něco jiného, než zcela průměrný film z roku 2002 – na imdb.com 52 procent, na csfd.cz 50: Zbytečný nesmysl. Irwin byl sice vždycky magor, ale tohle je moc, scénář je esencí demence.

Žánr: Akční / Dobrodružný / Komedie

Země původu: Austrálie / USA

Rok vzniku: 1988

Délka: 85 minut

Původní název: The Crocodile Hunter: Collision Course

Světová premiéra: 12. července 2002 – USA, Kanada

Režie: John Stainton

Scénář: John Stainton, Holly Goldberg Sloan

Produkce: Judy Bailey, Caroline Bonham, Arnold Rifkin, John Stainton, Bruce Willis

Hudba: Mark McDuff

Kamera: David Burr

Střih: Suresh Ayyar, Bob Blasdall

Kostýmy: Jean Turnbull

Společnost: Metro-Goldwyn-Mayer Pictures / The Best Picture Show Company / Cheyenne Enterprises / Animal Planet / Discovery Channel Pictures / J&M Entertainment / Winchester Films

Natáčeno: Canberra, Australian Capital Territory, Austrálie / Gold Coast Hinterland, Queensland, Austrálie / Queensland, Austrálie

Hrají: Steve Irwin (sám sebe), Terri Irwin (sama sebe), Magda Szubanski (Brozzie Drewittová), David Wenham (Sam Flynn), Lachy Hulme (Robert Wheeler), Aden Young (Ron Buckwhiler), Kenneth Ransom (Vaughan Archer), Kate Beahan (Jo Buckleyová), Steve Bastoni (Reynolds), Steven Vidler (Ansell) Alyson Standen (Anne Milkingová), Alex Ruiz (agent CIA), David Franklin (agent CIA), Robert Coleby (Dr. Weinberger), Kevin Hides (Dr. Krug), Christopher Morris (technik), Todd Levi (technik), Timothy Bottoms (prezident George Walker Bush), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, portugalsky, řecky, turecky, chorvatsky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Dokumenty z natáčení, Irwinova rodina, Mnoho tváří Stevea, Záběry z natáčení, Vybrané scény (Zabiják krokodýlů, Světla, Kamera, Krokodýl … útok!, Zahrávání si s nebezpečím, Nejnebezpečnější plaz na světě a další), Fotogalerie