Magic Box – Californication – 1. série (2 DVD)

Asi je zbytečné zmiňovat, že léto dřív bývalo dobou odpočinku i pro vydavatele trafikových disků – letos se opakovacího režimu drží jen někteří z nich, jiní naopak zvyšují frekvenci premiér. A navíc se čím dál častěji objevují komplety se sezónami TV seriálů. MagicBox má v úterý 3. července 2012 k dosavadní nabídce přidat další z nich, na pulty má dorazit Californication – 1. série, bohužel za nijak nezvýhodněnou cenu 599,- Kč.

Myslíte si, že být známým spisovatelem je jako splněný sen? Že divoký život je zároveň šťastný život? Že máte milující rodinu a přátele, kteří jsou s vámi v dobrém i ve zlém? Zamyslete se znovu…

V pondělí 13. srpna 2007 byla na americké televizní stanici Showtime odvysílána pilotní epizoda seriálu Californication z produkční a tvůrčí dílny Toma Kapinose. V podání herce Davida Duchovnyho, známého především díky své roli agenta FBI Foxe Muldera z kultovního seriálu Akta X, se tak setkáváme s Hankem Moodym, egocentrickým a sukničkářským spisovatelem žijícím v Los Angeles, který se už dlouhých pět let pouze přiživuje z úspěchu své poslední knihy. Z toho důvodu se také snaží si svůj život konečně uspořádat, přestože to znamená získat zpět svou celoživotní lásku Karen, která je však momentálně v náruči někoho jiného, či se dostat ze své tvůrčí krize a přijít s nějakým dalším pořádným bestsellerem.

Hankovy eskapády plné sprostých nadávek, necenzurovaného sexu a výborné doprovodné muziky tak přinesly do světa televizních seriálů velice nevšední koncept, který ihned zlákal tisíce diváků v Americe a nakonec i na celém světě.

Na DVD přichází nejdiskutovanější pořad roku 2007 a kritikou oceňovaný televizní hit Californication! V provokativním seriálu Hank střídá závislost na drogách s posedlostí sexem, vychovává dceru a pokouší se získat zpátky ženu svého srdce. Jenže život se mu přitom nádherně vymyká z rukou. Jak, to se dozvíte z téhle kolekce, které obsahují všech 12 svěžích a sexy dílů první série.

Balení 1. sezóny

Disk 1 –

Epizoda 1

Pilot

Nezávazný románek zaviní, že se Hank Moody (David Duchovny) – k velkému znechucení své ex-přítelkyně Karen – opozdí na schůzku se svou dvanáctiletou dcerou Beccou (Madeleine Martin). V emotivním rozhovoru pak Hank vysloví přání se ke Karen vrátit, jenže se dozvídá, že je zasnoubená a o návratu neuvažuje. Hank se s tím pokouší vyrovnat a zajde do kina na film natočený podle jeho bestselleru. Z knihy je romantická komedie, po které přijdou na řadu milostné hrátky s vášnivou zákaznicí z knihkupectví (Madeline Zima). Ta Hankův život převrátí naruby způsobem, o jakém se mu ani nesnilo.

Epizoda 2

Pekelná ženská

Za vydatné podpory ze všech stran se Hank pustí do blogování pro internetový magazín Hell A. Karen pozve Hanka pod záminkou rodinné večeře do svého a Billova (Damian Young) domu, kde mu představí svoji kamarádku Sonju (Paula Marshall). Po večeři se Hank a Sonja oddají bouřlivému sexu v Karenině a Billově ložnici. Na odchodu se Hank srazí s Miou, která mu prozradí ledacos zajímavého.

Epizoda 3

Děvka babylonská

Hankovu autogramiádu přeruší příchod režiséra jeho filmu Todda Carra (Chris Williams), který vykřikuje cosi o pomluvách. Poperou se a Hank je zatčen. Do vězení pak přijíždí Bill s kaucí a úpěnlivě prosí Hanka, aby kvůli rodině pokračoval ve psaní blogu.

Epizoda 4

Strach a hnus na dobročinném večírku

Ve snaze posunout jejich vztah do horizontální polohy přesvědčí Meredith (Amy Price-Francis) Hanka, aby ji doprovodil na benefiční večírek. Před party zaskočí Hank ke Karen, aby u ní nechal dárek pro Beccu. Při tom zjistí, že je pozvaná na stejnou akci.

Epizoda 5

LOL

Bill přijíždí k Hankovi a prosí ho o pomoc. Hank souhlasí, ale zadarmo to nebude. V rozhovoru s Henrym Rollinsem (hraje sám sebe) si Hank v rádiu zanadává na internet a jeho zhoubný vliv na psané slovo.

Epizoda 6

Po absintu je srdce něžnější

Hankovou další známostí je dívka se surfařským prknem (Michelle Lombardo). Společnou noc si zpestří trávou, sexem a starými rockovými peckami. Bill je stále na cestách, a tak Karen pozve Hanka na skleničku. Nad absintem se pak společně oddávají vzpomínkám. Hank přespí v pokoji pro hosty a po rozpačitém ránu se vrací domů. Na schodech na něj s omluvou a dychtivě čeká ona bezejmenná surfařka.

Disk 2 –

Epizoda 7

Holky – přerušení

Hank se pokusí vyvrátit Beccinu teorii o neexistenci šťastných konců tím, že Karen dohodí práci a připraví pro ně tři romantickou večeři. Charlie (Evan Handler) a Marcy (Pamela Adlon) se rozhodnou vyzkoušet sex ve třech s Charlieho asistentkou Dani (Rachel Miner).

Epizoda 8

Kalifornský synek

Po smrti otce Ala (Mark Margolis) propadne Hank těžké depresi. Svoji bolest tiší v náruči prostitutky Trixie (Judy Greer), které se také vyzpovídá ze svého problematického vztahu s otcem. Mia se zatím dostane do kompromitující situace se svým učitelem (Lance Barber).

Epizoda 9

Špinavý kšeft

Hank se z otcova pohřbu vrací s novým rukopisem a chce, aby si ho Karen přečetla. Bill s Karen jsou těsně před svatbou trochu nervózní. Charlie předá Hankovi prémii za zfilmování a po debaklu s Dani a jejich sexem ve třech se pokouší slepit vztah s Marcy.

Epizoda 10

Ďáblova trojka

Čerství spolubydlící Hank a Charlie narazí v posilovně na dívku (Laura Niles), se kterou Hank kdysi něco měl. Jenže Hank si ji nedokáže vybavit a dívka ho zmlátí v ringu. Karen a Marcy se chtějí odstřihnout od svých nevydařených vztahů a vyrazí společně na dámskou jízdu. Mezitím za Dani do UTK přijde Mia se svým románem. Karen s Marcy se vydají na neohlášenou návštěvu k Hankovi a Charliemu, ale překvapení je nakonec větší, než čekaly.

Epizoda 11

Obraťme stránku

Becca oznámí Karen oblečené do svatebního, že by si přála bydlet s Hankem. Dani řekne Charliemu, aby Miinu knížku urychleně vydal, nebo že mu zavaří. Hank přes Charlieho zjistí, že román, se kterým přišla Mia, je jeho vlastní práce a zuří. Jenže když se ji pokusí zastavit, pohrozí mu Mia zveřejněním jejich románku. Charlie se od Hanka dozví, jak to bylo s Miou. Becca se přestěhuje k Hankovi a když se pak u něj Karen staví, napadne ji, jestli vlastně nepatří sem.

Epizoda 12

Poslední valčík

Hank bojuje s představou Karen provdané za Billa. Becca má nečekanou „návštěvu“ a přiměje otce, aby sáhnul po tom nejlepším z Hanka Moodyho. Mezitím Bill oznámí Mie, že nepřipustí, aby její kniha vyšla.

Na imdb.com 83 procent, na csfd.cz 85: Konečně dospělý, sarkastický, cynický, obhroublý a neskutečně zábavný seriál.

Zadní strana

Žánr: Drama / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 327 minut

Původní název: Californication – Season 1

Režie: David Von Ancken, John Dahl, Bart Freundlich, Adam Bernstein, David Duchovny, Michael Lehmann, Scott Winant, Seith Mann, Stephen Hopkins, Ken Whittingham, Michael Weaver

Scénář: Tom Kapinos, Gina Fattore, Gabriel Roth, Mike B. Metz, Daisy Gardner, Eric Weinberg, Matt Patterson

Produkce: Tom Kapinos, Tom Keefe, David Duchovny, Lou Fusaro, John H. Radulovic, Melanie Greene, Gina Fattore, Jim Sodini, Jay Dyer, Ildy Modrovich, Eric Weinberg, Scott Winant, Michael Paolillo, Vanessa Reisen, Daisy Gardner

Hudba: Tree Adams, Tyler Bates

Kamera: Michael Weaver, Andy Graham

Střih: Shannon Mitchell, Kevin D. Ross, Todd Desrosiers, Tony Solomons, Michael D. Ornstein, Mark S. Manos

Kostýmy: Peggy A. Schnitzer

Společnost: Aggressive Mediocrity / And Then… / Showtime / Twilight Time Films

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA / Santa Monica Beach, Santa Monica, Kalifornie, USA / Venice, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: David Duchovny (Hank Moody), Natascha McElhone (Karen Van Der Beek), Madeleine Martin (Becca Moodyová), Evan Handler (Charlie Runkle), Pamela Adlon (Marcy Runkleová), Madeline Zima (Mia Lewisová), Stephen Tobolowsky (Stu Baggs), Callum Keith Rennie (Lew Ashby), Rachel Miner (Dani), Jason Beghe (Richard Bates), Carla Gallo (Daisy), Kathleen Turner (Sue Colliniová), Scott Micahel Foster (Tyler), Carla Gugino (Abby Rhodesová), Camila Luddington (Lizzie), RZA (Samurai Apocalypse), Paula Marshall (Sonja), Embeth Davidtz (Felicia Koonsová), Eva Amurri Martino (Jackie), Damian Young (Bill Lewis), Diane Farr (Jill Robinsonová), Zoe Isabella Kravitz (Pearl), Ellen Woglom (Chelsea Koonsová), Meagan Good (Kali), Peter Gallagher (Dean Stacy Koons), Addison Timlin (Sasha Binghamová), Angus Macfadyen (Julian), Ana Rey (Irma), Michael Ealy (Ben), Chris Williams (Todd Carr), Jon Kasdan (ředitel), Ezra Miller (Damien), Glenna Gasparian (Dylan), Stephanie Hunt (Alice), Melissa McFail (Peaches), Mädchen Amick (Janie Jonesová), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1)

Bonus: